Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Går mot nyvalg tidlig i 2013

Benjamin Netanyahu kommer sannsynligvis til å utlyse nyvalg, hevder flere kilder i regjeringen. (Foto: GPO)
Benjamin Netanyahu kommer sannsynligvis til å utlyse nyvalg, hevder flere kilder i regjeringen. (Foto: GPO)
Koalisjonspartiene tror ikke regjeringssamarbeidet overlever de kommende budsjettforhandlingene. Kilder i partiene tror et nyvalg vil finne sted i februar eller mars.

Forhandlingene rundt budsjettet for neste år har allerede vist seg problematisk. Derfor hevder ulike regjeringskilder til Ha’aretz at koalisjonen ikke vil overleve fram til den neste ordinære valgdatoen 31. oktober 2013.

De to neste ukene blir avgjørende. Statsminister Benjamin Netanyahu vil møte sine koalisjonspartnere og regjeringsministre, for å se om det er mulig å komme fram til en løsning. Dersom det ikke viser seg å være mulig, vil han sannsynligvis utlyse nyvalg en gang ut på nyåret.

– Det er ingen tvil om at Netanyahu heller vil gå til valg før tidsfristen for «den røde linjen» og endre valgkampagendaen fra sosiale og økonomiske spørsmål, til sikkerhetsspørsmål. Bortsett fra Netanyahu er det ingen statsministerkandidat som kan vise til en erfaring som gjør dem egnet til å hanskes med en Iran-krig, sier en sentral person i Likud-partiet.

Problematiske kutt
re en nær medarbeider av statsministeren, hevder at budsjettkuttene som venter vil bli «svært problematiske for befolkningen» og at det derfor ville vært uklokt av Netanyahu å ikke framskynde valget.

Leder i Israel Beiteinu og utenriksminister Avigdor Lieberman tror også på nyvalg, men ønsker det ikke. Sprikene mellom partiene når det kommer til budsjettet er for store, mener han. Det samme mener forsvarsminister Ehud Barak, som leder Ha’atzmaut.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart