Både Ehud Olmert (f.h.) og Tzipi Livni presses til å gjøre comeback i politikken. (Foto: Tzipi Livnis Twitter-konto)
Både Ehud Olmert (f.h.) og Tzipi Livni presses til å gjøre comeback i politikken. (Foto: Tzipi Livnis Twitter-konto)

Olmert vurderer comeback i politikken

Den tidligere statsministeren Ehud Olmert, som nylig ble dømt for korrupsjon i form av tillitsbrudd men frikjent for mer alvorlige anklager, ønsker å returnere til politikken.

Ifølge kilder nær Olmert har han i allefall ikke utelukket å stille som alternativ til den sittende statsministeren Benjamin Netanyahu. Han håper å danne en partiblokk med alle de sosialt orienterte sentrumspartiene som er ventet å være representert i Knesset fra og med neste valg: Kadima, Yesh Atid og et nytt parti som er i ferd med å bli dannet av Tzipi Livni og Haim Ramon.

– Han har ikke bestemt seg ennå. Men han er veldig lei seg over hvordan [statsminister Benjamin] Netanyahu har taklet relasjonene med USA, samt Iran- og Palestina-spørsmålene. Han er bekymret for hva som kan skje dersom Netanyahu får fire nye år ved makten, hevder kilden.

Livni og Olmert under press
Presset fra sentrumspolitikere har vært stort den siste tiden, for å få Olmert til å returnere til politikken. Kadima-leder Shaul Mofaz uttrykte nylig hvordan han ønsker å skape en samlet front i kampen mot Netanyahu. Men tross sitt gode forhold til Olmert, sier Mofaz at han ikke vil presse ham.

– Israels folk ønsker å erstatte Netanyahu, men meningsmålingene viser ikke dette. Jeg oppfordrer de på utsiden av Kadima, og særlig kvinnen (Tzipi Livni) som tidligere var leder for Kadima, om å hjelpe oss med å erstatte denne fryktelige regjeringen, sier Mofaz.

Men en Kadima-kilde i Knesset, med tett tilknytning til Livni, sier det er uaktuelt for henne å returnere som nummer to eller tre på Kadimas liste. Mange av Mofaz’ støttespillere fra da han vant partiledervalget i vår, skal ifølge kilden nå angre på at de stemte ham fram.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart