Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Ehud Olmert (f.v.) og Tzipi Livni kan komme til å danne et parti sammen med sin felles venn Haim Ramon. (Foto: Tzipi Livnis flickr-konto)
Ehud Olmert (f.v.) og Tzipi Livni kan komme til å danne et parti sammen med sin felles venn Haim Ramon. (Foto: Tzipi Livnis flickr-konto)

Ramon, Livni og Olmert drøfter nytt sentrumsparti

Tidligere Kadima-politiker Haim Ramon bekrefter at han drøfter dannelsen av et nytt sentrumsparti sammen med tidligere utenriksminister Tzipi Livni og tidligere statsminister Ehud Olmert. De ønsker først og fremst å utfordre Netanyahu, for at sentrum kan overta nøkkelen til statsministerkontorene.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Men Ehud Olmert er fortsatt usikker på om han ønsker å gå tilbake til politikken, hevder Haim Ramon til Jerusalem Post. Kilder som har et nært forhold til Olmert sier likevel at han seriøst vurderer å stille som leder for et nytt sentrumsparti. Det er ventet at Olmerts endelige beslutning blir kjent i løpet av de neste dagene.

Ramon understreker at lederen for det nye partiet ikke nødvendigvis blir Olmert, men at det vil bli bestemt ut i fra hvem som har størst sjanse til å erstatte Benjamin Netanyahu. For han ønsker ikke å gjøre det samme som Shaul Mofaz, da han bragte Kadima inn i Netanyahu-regjeringen på førsommeren.

Sentrumsliste
De tre ønsker, dersom de velger å danne et nytt parti, å samle alle sentrumspartiene på en liste i valgkampen. En tanke som nok ikke er fremmed, verken for Kadima eller Yesh Atid. Men Mofaz vil aldri kunne lede en slik «sentrumskoalisjon», forklarer Ramon.

– Jeg mener Mofaz har ødelagt sine egne sjanser der […] Når det gjelder Netanyahu vil han bli erstattet. Vi vil ikke gjøre den samme feilen Mofaz gjorde, sier han.

Likud bekymret
Mange i Likud skal være bekymret for tanken om at Olmert kan komme tilbake til politikken.

– For øyeblikket kan ingen [på venstresiden eller i sentrum] bli statsminister. Det er derfor Netanyahu så lett kan danne en regjering. Men dersom Olmert stiller, vil det bli et valg mellom de to. Det vil bli en tøff kamp, sier kilder i Likud.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart