Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Ramon, Livni og Olmert drøfter nytt sentrumsparti

Ehud Olmert (f.v.) og Tzipi Livni kan komme til å danne et parti sammen med sin felles venn Haim Ramon. (Foto: Tzipi Livnis flickr-konto)
Ehud Olmert (f.v.) og Tzipi Livni kan komme til å danne et parti sammen med sin felles venn Haim Ramon. (Foto: Tzipi Livnis flickr-konto)
Tidligere Kadima-politiker Haim Ramon bekrefter at han drøfter dannelsen av et nytt sentrumsparti sammen med tidligere utenriksminister Tzipi Livni og tidligere statsminister Ehud Olmert. De ønsker først og fremst å utfordre Netanyahu, for at sentrum kan overta nøkkelen til statsministerkontorene.

Men Ehud Olmert er fortsatt usikker på om han ønsker å gå tilbake til politikken, hevder Haim Ramon til Jerusalem Post. Kilder som har et nært forhold til Olmert sier likevel at han seriøst vurderer å stille som leder for et nytt sentrumsparti. Det er ventet at Olmerts endelige beslutning blir kjent i løpet av de neste dagene.

Ramon understreker at lederen for det nye partiet ikke nødvendigvis blir Olmert, men at det vil bli bestemt ut i fra hvem som har størst sjanse til å erstatte Benjamin Netanyahu. For han ønsker ikke å gjøre det samme som Shaul Mofaz, da han bragte Kadima inn i Netanyahu-regjeringen på førsommeren.

Sentrumsliste
De tre ønsker, dersom de velger å danne et nytt parti, å samle alle sentrumspartiene på en liste i valgkampen. En tanke som nok ikke er fremmed, verken for Kadima eller Yesh Atid. Men Mofaz vil aldri kunne lede en slik «sentrumskoalisjon», forklarer Ramon.

– Jeg mener Mofaz har ødelagt sine egne sjanser der […] Når det gjelder Netanyahu vil han bli erstattet. Vi vil ikke gjøre den samme feilen Mofaz gjorde, sier han.

Likud bekymret
Mange i Likud skal være bekymret for tanken om at Olmert kan komme tilbake til politikken.

– For øyeblikket kan ingen [på venstresiden eller i sentrum] bli statsminister. Det er derfor Netanyahu så lett kan danne en regjering. Men dersom Olmert stiller, vil det bli et valg mellom de to. Det vil bli en tøff kamp, sier kilder i Likud.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart