Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Nasjonalforsamlingen oppløste seg selv

Knessets ordstyrer Reuven Rivlin oppløste det 18. Knesset mandag. (Foto: flickr.com)
Knessets ordstyrer Reuven Rivlin oppløste det 18. Knesset mandag. (Foto: flickr.com)
Mandag besluttet et enstemmig Knesset å oppløse seg selv. Valgdato er satt til 22. januar 2013.

100 av i alt 120 representanter deltok under voteringen, som fant sted under den første dagen av vintersesongen i nasjonalforsamlingen. Samtlige stemte for. Unntaket var Likuds representant Tzipi Hotovely, som under andre voteringsrunde stemte imot ved en feil.

Ordstyrer Reuven Rivlin åpnet vintersesongen og talte om hvordan politikerforakten i Israel stadig forverrer seg.

– Sannheten er at vi er samlet her for å oppløse nasjonalforsamlingen. I løpet av de neste timene, vil den nye vintersesongen avsluttes. Mange israelske innbyggere spør seg hvorfor. Hvordan kan oppløsningen av Knesset rettferdiggjøres denne gangen? Noen hevder at disse nyvalgene er unødvendige. Vi burde spørre oss selv hvorfor så mange innbyggere føler det slik. Hvorfor den israelske befolkningen alltid har en følelse av at valgkampanjene er sløs av skattebetalernes penger, et politisk maskeradeball. Det israelske folk har blitt vant til å gå til stemmeboksene av politiske årsaker, på grunn av politiske plott. I alt for mange tilfeller må vi gå til valg av helt feil årsaker.

– Viktig valg
Men det neste valget er nødvendig, understreket han.

– Dette valget er et uungåelig resultat av en demokratisk, sunn og vital debatt. Denne Knesset-forsamlingen går til valg fordi den ikke har lyktes med å bestemme seg i avgjørende spørsmål, først og fremst relatert til sosialøkonomiske debatten i staten Israel. I denne situasjonen, hvor regjeringen ikke har noen partnere som kan hjelpe med å vedta budsjettet, er det den israelske befolkningen som må avgjøre disse fundamentale spørsmålene, gjennom å gå til valgbodene, sa Rivlin.

Dermed er den 18. nasjonalforsamlingen i Israel oppløst. Nyvalget blir 22. januar 2013. Aldri tidligere har så mange lovforslag blitt vedtatt i en valgperiode, totalt 614. Det er også en av forsamlingene i Israels historie som har sittet lengst, med nesten fire år.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart