Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

32 seter til Ap om Kahlon skifter side

Moshe Kahlon. (Foto: Wikimedia)
Moshe Kahlon. (Foto: Wikimedia)
Arbeiderpartiet ligger an til å oppnå 23 representanter i Knesset etter valget. Men skulle Likuds avtroppende minister Moshe Kahlon skifte side, vil de få så mange som 32 mandater.

En ny spørreundersøkelse gjennomført for Arbeiderpartiet, gjengitt i Yedioth Aharonoth, viser at høyresiden ville vunnet valget, dersom det fant sted i dag. Sammen ville de skape en blokk på 65 mandater, mot sentrum-venstres 55 mandater.

Dersom Kahlon melder seg inn i Arbeiderpartiet blir imidlertid situasjonen snudd på hodet. Men sannsynligheten for at den populære ministeren velger nettopp Arbeiderpartiet som sitt nye politiske «hjem» – skulle han velge å forlate Likud – er heller liten. Men en kilde internt i partiet er likevel svært positiv med tanke på valget.

– Disse tallene viser at [statsminister Benjamin] Netanyahus seier ikke er sikret. Ingenting er avklart. Kahlon er kun et eksempel på noe som kan skifte maktbalansen, sier kilden.

Skryter av Kahlon
Partileder Shelly Yachimovich skrøt uhemmet av Kahlon onsdag.

– Kahlon er en fantastisk offentlig representant. Jeg tror at det faktum at han kan forlate Likud er temmelig betydelig og jeg ønsker virkelig å se ham i det politiske liv. Kahlon gikk inn i politikken av samme årsak som meg – å fjerne gapet mellom høyre- og venstresiden i utenrikspolitikken. Det finnes ikke lenger to blokker. Akkurat det synes jeg er en fiksjon, forklarer hun.

En annen undersøkelse viser at skulle Kahlon danne et parti på egenhånd, vil det brakt ham 20 Knesset-seter. Blir i tillegg tidligere Kadima-leder Tzipi Livni med på laget, får de rundt 26 seter.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart