Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

32 seter til Ap om Kahlon skifter side

Moshe Kahlon. (Foto: Wikimedia)
Moshe Kahlon. (Foto: Wikimedia)
Arbeiderpartiet ligger an til å oppnå 23 representanter i Knesset etter valget. Men skulle Likuds avtroppende minister Moshe Kahlon skifte side, vil de få så mange som 32 mandater.

En ny spørreundersøkelse gjennomført for Arbeiderpartiet, gjengitt i Yedioth Aharonoth, viser at høyresiden ville vunnet valget, dersom det fant sted i dag. Sammen ville de skape en blokk på 65 mandater, mot sentrum-venstres 55 mandater.

Dersom Kahlon melder seg inn i Arbeiderpartiet blir imidlertid situasjonen snudd på hodet. Men sannsynligheten for at den populære ministeren velger nettopp Arbeiderpartiet som sitt nye politiske «hjem» – skulle han velge å forlate Likud – er heller liten. Men en kilde internt i partiet er likevel svært positiv med tanke på valget.

– Disse tallene viser at [statsminister Benjamin] Netanyahus seier ikke er sikret. Ingenting er avklart. Kahlon er kun et eksempel på noe som kan skifte maktbalansen, sier kilden.

Skryter av Kahlon
Partileder Shelly Yachimovich skrøt uhemmet av Kahlon onsdag.

– Kahlon er en fantastisk offentlig representant. Jeg tror at det faktum at han kan forlate Likud er temmelig betydelig og jeg ønsker virkelig å se ham i det politiske liv. Kahlon gikk inn i politikken av samme årsak som meg – å fjerne gapet mellom høyre- og venstresiden i utenrikspolitikken. Det finnes ikke lenger to blokker. Akkurat det synes jeg er en fiksjon, forklarer hun.

En annen undersøkelse viser at skulle Kahlon danne et parti på egenhånd, vil det brakt ham 20 Knesset-seter. Blir i tillegg tidligere Kadima-leder Tzipi Livni med på laget, får de rundt 26 seter.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart