Valgkampplakat på en buss i sentrum av Jerusalem, med bilde av Likud-politiker Moshe Feiglin. (Foto: Mohamed El Dahshan)
Valgkampplakat på en buss i sentrum av Jerusalem, med bilde av Likud-politiker Moshe Feiglin. (Foto: Mohamed El Dahshan)

Vil betale palestinere for å forlate Vestbredden

Den høyreorienterte Likud-politikeren Moshe Feiglin ønsker å betale palestinske familier 3 millioner kroner for å reise fra Vestbredden til Vesten.

Tirsdag tok Likud-politikere til orde for å annektere C-områdene på Vestbredden, områdene som Israel beholdt sikkerhetskontroll over under Oslo-avtalene, og hvor de israelske bosetningene ligger. Minister i diplomatiske saker, Yuli Edelstein og Knesset-medlem Ze’ev Eldin, mener anneksjonen bør skje over et lengre tidsrom.

– Mangelen på israelsk suverenitet i Område C betyr en fortsettelse av status quo. Det styrker bare det internasjonale samfunnets krav om en tilbaketrekning til den grønne linjen, hevdet Edelstein under en konferanse i Jerusalem.

– De kan få en bedre framtid
Den kanskje mest høyreorienterte politikeren i Likud, Moshe Feiglin, var også en av foredragsholderne under den samme konferansen. Han støttet forslaget og ønsket i tillegg å betale palestinere for å flytte fra Vestbredden til Vesten.

– Staten Israel betaler 10 prosent av BNP hvert år til å opprettholde Oslo-avtalene og en mulig tostatsløsning. Vi betaler for sikkerhetsbarrierer, Iron Dome-batterier og en vakt ved hver kafé. Snart vil vi måtte plassere et Iron Dome-batteri med hver eneste skole i Tel Aviv. Med dette budsjettet kan vi gi hver eneste arabiske familie i Judea og Samaria (Vestbredden) 3 millioner kroner hver, for å oppmuntre dem til å emigrere til et sted hvor de får en bedre framtid, sa Feiglin.

– Kanskje vil du hevde «ja, men ingen vil ha dem». Det er faktisk ikke sant, siden de vestlige landene stagnerer grunnet lave fødselsrater. Spørsmålet er om verden vil ha sudanesiske migranter som ikke kan bygge noe, eller migranter fra Judea og Samaria som vet hvordan de gjør dette. Undersøkelser som er gjennomført på Gaza-stripen og Judea/Samaria, viser at henholdsvis 80 og 65 prosent ønsker å emigrere. Vi har den perfekte løsningen, fortsatte han.

Feiglin har ikke så stor gjennomslagskraft i Likud-partiet, men fordi han har klart å mobilisere mange medlemmer til partiet, har han sikret seg en sikker plass ved Knesset-valget 22. januar.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart