Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Heller ikke Yesh Atid vil samarbeide mot høyre

Yair Lapid
Yair Lapid
Onsdag meldte Ap at de ikke ønsker å sitte i regjering med Likud og Israel Beiteinu. Torsdag var det Yesh Atids partileder Yair Lapid (bildet) sin tur til å uttrykke skepsis mot regjeringssamarbeid med høyresiden.

Men avvisningen fra Lapid er noe mildere enn fra Arbeiderparti-leder Shelly Yachimovich. Mens hun avviste å sitte i regjering dersom ikke hun blir statsminister, er Yesh Atids største frykt å bli et «femtehjul» på vognen til en høyreorientert regjering.

Dermed er det bare Tzipi Livnis og Hatnua blant partiene i sentrum og på venstresiden, som ikke har avvist å sitte i koalisjon etter valget utelukkende med regjeringspartnere på høyresiden.

– Til alle som har spurt: Vi vil ikke være et femtehjul i en regjering som består av Shas og ekstreme høyrepartier. Men kanksje kan vi forme en annerledes regjering: en moderat, sentrumsorientert regjering som kan innføre lover som sikrer lik fordeling av den militære byrden, uten å overføre milliarder av kroner til jødiske bibelskoler og ulovlige bosetningsblokker. En regjering som vil bry seg om utdanning, boligmarkedet og den israelske middelklassen, skrev Lapid i en Facebook-melding.

Kommentaren kan tolkes som et ønske om å lokke Likud og Israel Beiteinu til å samarbeide mot sentrum, i stedet for å søke koalisjonspartnere som er sterkt religiøse eller ligger lengre til høyre enn Likud.

Likud stabiliserer seg
Likud og Israel Beiteinu har innledet en svertekampanje mot valglisten til Bayit Yehudi i stedet for å fokusere på partileder Naftali Bennett, i et forsøk på å vinne tilbake Knesset-representanter som de har «tapt» de siste ukene. Kampanjen er i det minste delvis vellykket. Ifølge en fersk meningsmåling fra Israel Hayom har nedgangen stanset for samarbeidslisten, mens Bayit Yehudis framgang ser ut til å gi seg.

I undersøkelsen får Likud/Israel Beiteinu 34 mandater, mens Bennetts parti ender opp med 14 denne uken. Arbeiderpartiet er fortsatt nest størst med 16 representanter.

Resultatene fra meningsmålingen til Israel Hayom:
Likud/Israel Beiteinu – 34 mandater
Arbeiderpartiet – 16 mandater
Bayit Yehudi – 14 mandater
Shas – 11 mandater
Yesh Atid – 11 mandater
Hatnua – 10 mandater
United Torah Judaism – 5 mandater
United Arab List – 4 mandater
Meretz – 4 mandater
Hadash – 4 mandater
Balad – 3 mandater
Kadima – 2 mandater
Am Shalem – 2 mandater

 

 

Test

<iframe src=»http://www.drage-design.no/kunder/miff/3d_dobbeltspill/?t=bok» width=»890″ height=»524″ scrolling=»no» frameborder=»0″> </iframe>


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart