Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Heller ikke Yesh Atid vil samarbeide mot høyre

Yair Lapid
Yair Lapid
Onsdag meldte Ap at de ikke ønsker å sitte i regjering med Likud og Israel Beiteinu. Torsdag var det Yesh Atids partileder Yair Lapid (bildet) sin tur til å uttrykke skepsis mot regjeringssamarbeid med høyresiden.

Men avvisningen fra Lapid er noe mildere enn fra Arbeiderparti-leder Shelly Yachimovich. Mens hun avviste å sitte i regjering dersom ikke hun blir statsminister, er Yesh Atids største frykt å bli et «femtehjul» på vognen til en høyreorientert regjering.

Dermed er det bare Tzipi Livnis og Hatnua blant partiene i sentrum og på venstresiden, som ikke har avvist å sitte i koalisjon etter valget utelukkende med regjeringspartnere på høyresiden.

– Til alle som har spurt: Vi vil ikke være et femtehjul i en regjering som består av Shas og ekstreme høyrepartier. Men kanksje kan vi forme en annerledes regjering: en moderat, sentrumsorientert regjering som kan innføre lover som sikrer lik fordeling av den militære byrden, uten å overføre milliarder av kroner til jødiske bibelskoler og ulovlige bosetningsblokker. En regjering som vil bry seg om utdanning, boligmarkedet og den israelske middelklassen, skrev Lapid i en Facebook-melding.

Kommentaren kan tolkes som et ønske om å lokke Likud og Israel Beiteinu til å samarbeide mot sentrum, i stedet for å søke koalisjonspartnere som er sterkt religiøse eller ligger lengre til høyre enn Likud.

Likud stabiliserer seg
Likud og Israel Beiteinu har innledet en svertekampanje mot valglisten til Bayit Yehudi i stedet for å fokusere på partileder Naftali Bennett, i et forsøk på å vinne tilbake Knesset-representanter som de har «tapt» de siste ukene. Kampanjen er i det minste delvis vellykket. Ifølge en fersk meningsmåling fra Israel Hayom har nedgangen stanset for samarbeidslisten, mens Bayit Yehudis framgang ser ut til å gi seg.

I undersøkelsen får Likud/Israel Beiteinu 34 mandater, mens Bennetts parti ender opp med 14 denne uken. Arbeiderpartiet er fortsatt nest størst med 16 representanter.

Resultatene fra meningsmålingen til Israel Hayom:
Likud/Israel Beiteinu – 34 mandater
Arbeiderpartiet – 16 mandater
Bayit Yehudi – 14 mandater
Shas – 11 mandater
Yesh Atid – 11 mandater
Hatnua – 10 mandater
United Torah Judaism – 5 mandater
United Arab List – 4 mandater
Meretz – 4 mandater
Hadash – 4 mandater
Balad – 3 mandater
Kadima – 2 mandater
Am Shalem – 2 mandater

 

 

Test

<iframe src=»http://www.drage-design.no/kunder/miff/3d_dobbeltspill/?t=bok» width=»890″ height=»524″ scrolling=»no» frameborder=»0″> </iframe>


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart