Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Hvilket israelsk parti ville du stemt?

Illustrasjon: Skjermdump fra Jerusalem Post
Illustrasjon: Skjermdump fra Jerusalem Post
Israel Democracy Institute og Jerusalem Post har satt sammen det de kaller "Valg-kompasset 2013" for å hjelpe usikre israelere med å finne sitt parti.

Det israelske partilandskapet er mangefoldig og langt mer komplisert enn det norske. Religiøse partier har for eksempel synspunkter som hører hjemme både på venstre- og høyresiden, mens Israel Beiteinu er noe høyreorienterte i sikkerhetspolitikken, men har et venstreorientert syn på forholdet mellom stat og religion.

Så hvordan skal en israelsk velger som ikke tenker på politikk bortsett fra når han eller hun går til valgurnene, egentlig klare å bestemme seg? Kanskje er det én av forklaringene til at 31 prosent av israelerne definerer seg som usikre, selv om det bare er to uker til valgdagen.

Organisasjonen Israel Democracy Institute har satt sammen et partibarometer – «Valg-kompasset 2013» – som skal hjelpe slike velgere. Undersøkelsen er også åpen for oss utlendinger, som kanskje har lurt på hva vi ville stemt dersom vi hadde israelsk statsborgerskap. I tillegg til å stille deg 30 konkrete politiske spørsmål, kan du gi ulike partiledere rating etter hvor mye du liker dem. Sist, men ikke minst, kan du fortelle hvilke valgsaker som er viktige eller uviktige for deg.

Så hvor havner du på det israelske partikartet? Og ble du overrasket over resultatet, eller var det som ventet? Skriv inn ditt svar under!

PS: Du kan oppleve enkelte problemer med undersøkelsen, avhengig av hvilken nettleser du bruker.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart