Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Meretz vokser, Hatnua faller

MIFF har regnet ut gjennomsnittet av dagens tre målinger.
MIFF har regnet ut gjennomsnittet av dagens tre målinger.
Ut fra gjennomsnittet av fredagens tre meningsmålinger, går Meretz og Likud/Israel Beiteinu fram, mens Tzipi Livnis parti Hatnua går tilbake.

Miff.no har regnet ut gjennomsnittet av dagens tre målinger, for å gjøre det enklere å se tydelige tendenser fra målingene de siste par ukene. Avisene som står bak er Jerusalem Post, Yedioth Aharonoth og Ma’ariv. Vi understreker at alle gjennomsnittstallene våre er rundet av til nærmeste hele tall.

I alle de tre målingene holder forholdet mellom blokkene seg stabilt, sentrum mister makt og venstresiden går noe fram. Likud/Israel Beiteinu, som de siste par ukene har slitt med en dårlig oppslutning som tilsvarer 31-34 mandater, kan registrere noe framgang. Likuds utfordrer til høyre, Bayit Yehudi har en svak nedgang i en av målingene.

Sentrum minsker
Ikke uventet faller Tzipi Livnis parti Hatnua ganske dramatisk i et par av målingene. Etter hennes politiske krumspring tidligere denne uken har velgerne straffet henne. De siste ukene har partiet til den tidligere israelske utenriksministeren fått en jevn oppslutning på rundt 10-12 mandater. Hadde det vært valg i dag ville trolig bare 9 Hatnua-representanter fått plass i nasjonalforsamlingen, ut fra vår utregning.

Med i dragsuget tar hun med seg sine sentrumskolleger i Yesh Atid, som har ligget jevnt med Livni på målingene. På Ma’arivs måling er partiet nede i 8 Knesset-seter. Mange av disse velgerne kan ha gått over til Kadima. De har ligget på den nedre siden av sperregrensen de siste ukene, men ser nå ut til å kunne sikre seg minst et par mandater.

Venstresiden går fram
Også venstresiden har økt sin tilslutning. Arbeiderpartiet går fram med ett mandat på to av målingene og tilbake med ett på den siste. Meretz har ligget jevnt på fire mandater i lang tid, men kryper opp til et gjennomsnitt på 5.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart