MIFF har regnet ut gjennomsnittet av dagens tre målinger.
MIFF har regnet ut gjennomsnittet av dagens tre målinger.

Meretz vokser, Hatnua faller

Ut fra gjennomsnittet av fredagens tre meningsmålinger, går Meretz og Likud/Israel Beiteinu fram, mens Tzipi Livnis parti Hatnua går tilbake.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Miff.no har regnet ut gjennomsnittet av dagens tre målinger, for å gjøre det enklere å se tydelige tendenser fra målingene de siste par ukene. Avisene som står bak er Jerusalem Post, Yedioth Aharonoth og Ma’ariv. Vi understreker at alle gjennomsnittstallene våre er rundet av til nærmeste hele tall.

I alle de tre målingene holder forholdet mellom blokkene seg stabilt, sentrum mister makt og venstresiden går noe fram. Likud/Israel Beiteinu, som de siste par ukene har slitt med en dårlig oppslutning som tilsvarer 31-34 mandater, kan registrere noe framgang. Likuds utfordrer til høyre, Bayit Yehudi har en svak nedgang i en av målingene.

Sentrum minsker
Ikke uventet faller Tzipi Livnis parti Hatnua ganske dramatisk i et par av målingene. Etter hennes politiske krumspring tidligere denne uken har velgerne straffet henne. De siste ukene har partiet til den tidligere israelske utenriksministeren fått en jevn oppslutning på rundt 10-12 mandater. Hadde det vært valg i dag ville trolig bare 9 Hatnua-representanter fått plass i nasjonalforsamlingen, ut fra vår utregning.

Med i dragsuget tar hun med seg sine sentrumskolleger i Yesh Atid, som har ligget jevnt med Livni på målingene. På Ma’arivs måling er partiet nede i 8 Knesset-seter. Mange av disse velgerne kan ha gått over til Kadima. De har ligget på den nedre siden av sperregrensen de siste ukene, men ser nå ut til å kunne sikre seg minst et par mandater.

Venstresiden går fram
Også venstresiden har økt sin tilslutning. Arbeiderpartiet går fram med ett mandat på to av målingene og tilbake med ett på den siste. Meretz har ligget jevnt på fire mandater i lang tid, men kryper opp til et gjennomsnitt på 5.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart