Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Alle Yesh Atids 19 representanter er nye i Knesset

Rabbiner Dov Lipman. (Skjermdump fra YouTube-klipp)
Rabbiner Dov Lipman. (Skjermdump fra YouTube-klipp)
Det nye sentrumspartiet Yesh Atid ble valgets store vinner. Alle de 19 representantene som partiet sender til Knesset er nye i politikken. Rabbiner Dov Lipman (bildet) er en av dem.

Yesh Atids valgliste er en variert gruppe mennesker. Partigründeren Yair Laipd er en tidligere journalist og tv-stjerne. Med seg har han immigranter fra Etiopia og det tidligere Sovjetunionen, sosialarbeidere og lærere, kvinner og rabbinere, for å nevne noen eksempler.

– Det er tid for nye folk, for nye ansikter, og vi er veldig glad for det, sier rabbiner Dov Lipman. Som kandidat nummer 17 for Yesh Atid har han nå sikret seg en plass i Israels nasjonalforsamling, bare åtte år etter at han flyttet fra USA til Israel. Lipman har mange lovord å si om Yesh Atid.

– Det er en ære å få være del av en slik spesiell gruppe mennesker. Vi er brødre og søstre, og vi elsker hverandre. Den enheten er en del av vår suksess. Jeg tror folk i Israel må forstå at vi kan klare oss best dersom vi jobber sammen, i stedet for å gå fra hverandre, sier Lipman til Times of Israel.

Yesh Atids gode valgresultat sørger også for at Knesset får sin første kvinnelige representant med etiopisk bakgrunn.

– Foreldrene mine kommer til å bli så stolte, sier advokat Penina Tamnu-Shata, som var kandidat nummer 14 på valglisten. Som Knesset-representant håper hun å være en god rollemodell for etiopiske immigranter.

– Min plan er at det blir mange flere politikere med min bakgrunn, smiler hun.

Partileder Yair Lapid har gjort det klart at han ønsker å gå inn i en regjeringskoalisjon ledet av Benjamin Netanyahu, men bare dersom det blir en bred koalisjon.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart