Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Rekordmange kvinner i nasjonalforsamlingen

Tzipi Livni (Hatnua) er en av 26 kvinner i den nye nasjonalforsamlingen. (Foto: Tzipi Livnis flickr-konto)
Tzipi Livni (Hatnua) er en av 26 kvinner i den nye nasjonalforsamlingen. (Foto: Tzipi Livnis flickr-konto)
Israels 19. nasjonalforsamling får 26 kvinnelige representanter. Det er det høyeste antallet sm er valgt inn i landets historie.

Det partiet som bidrar mest til å løfte fram kvinnene er Yesh Atid. Av partiets 19 medlemmer, som alle er nye i rikspolitikken, er 8 kvinner. Blant dem er Yael German, tidligere ordfører i Herzliya. I Arbeiderpartiets Knesset-gruppe er det fire kvinner, inkludert partileder Shelly Yachimovich selv.

Likud/Israel Beiteinu får etter alt å dømme 31 plasser i Knesset, og blant dem sju kvinner, hvor fire kommer fra Israel Beiteinu og tre fra Likud. Deres største rival på høyresiden i dette valget, Bayit Yehudi, har 2 kvinner. Ellers sitter lederne Hanin Zoabi (Balad) og Tzipi Livni (Hatnua) som eneste kvinner fra sine respektive partier.

Prosentvis er 21,6 prosent av Knesset-setene besatt av kvinner. Dette er en kvinnerepresentasjon som tilsvarer EU-land som Italia og Tsjekkia, ifølge tall fra Inter-Parliamentary Union.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart