Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Bennett avviste koalisjonstilbud fra Likud

Naftali Bennett (Foto: Bayit Yehudi)
Naftali Bennett (Foto: Bayit Yehudi)
Bayit Yehudi fikk et regjeringstilbud av Likud/ Israel Beiteinu via mediene, med et 48 timers ultimatum. Partileder Naftali Bennett valgte å takke nei.

– Siden valget har Likud gått hardt ut mot Bayit Yehudi. De angrep oss også uten stans under valgkampen. Deretter møtte de alle andre partier [til koalisjonssamtaler], men ikke oss – til og med Meretz. Deretter offentliggjør pressen at [statsminister Benjamin] Netanyahu vil møte oss, men de ringte oss ikke på tre dager. Og sist har de gitt oss et tilbud gjennom fjernsynsruten og ringte oss dagen etter. Dette er ikke seriøst. Det lukter et triks for å senke kravene til de andre partiene, sier en kilde nær Bennett.

Tilbudet partiet fikk var å få utdanningsdepartementet, en topp sosialpolitisk portefølje og viseforsvarsminister. Sistnevnte portefølje har ansvaret for situasjonen i de israelske bosetningene på Vestbredden, en av kampsakene til Bayit Yehudi. De mener særlig tilbudet om utdanningsposten var ment å presse Yesh Atid til å gi etter i forhandlingene.

Yesh Atid og Bayit Yehudi, som begge er svært enige i en rekke saker, har dannet en samlet «politisk front» i forhandlingene med Likud/Israel Beiteinu, for å kunne få gjennomslag for flere av sine krav.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart