Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Bennett avviste koalisjonstilbud fra Likud

Naftali Bennett (Foto: Bayit Yehudi)
Naftali Bennett (Foto: Bayit Yehudi)
Bayit Yehudi fikk et regjeringstilbud av Likud/ Israel Beiteinu via mediene, med et 48 timers ultimatum. Partileder Naftali Bennett valgte å takke nei.

– Siden valget har Likud gått hardt ut mot Bayit Yehudi. De angrep oss også uten stans under valgkampen. Deretter møtte de alle andre partier [til koalisjonssamtaler], men ikke oss – til og med Meretz. Deretter offentliggjør pressen at [statsminister Benjamin] Netanyahu vil møte oss, men de ringte oss ikke på tre dager. Og sist har de gitt oss et tilbud gjennom fjernsynsruten og ringte oss dagen etter. Dette er ikke seriøst. Det lukter et triks for å senke kravene til de andre partiene, sier en kilde nær Bennett.

Tilbudet partiet fikk var å få utdanningsdepartementet, en topp sosialpolitisk portefølje og viseforsvarsminister. Sistnevnte portefølje har ansvaret for situasjonen i de israelske bosetningene på Vestbredden, en av kampsakene til Bayit Yehudi. De mener særlig tilbudet om utdanningsposten var ment å presse Yesh Atid til å gi etter i forhandlingene.

Yesh Atid og Bayit Yehudi, som begge er svært enige i en rekke saker, har dannet en samlet «politisk front» i forhandlingene med Likud/Israel Beiteinu, for å kunne få gjennomslag for flere av sine krav.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart