Naftali Bennett (Foto: Bayit Yehudi)
Naftali Bennett (Foto: Bayit Yehudi)

Bennett avviste koalisjonstilbud fra Likud

Bayit Yehudi fikk et regjeringstilbud av Likud/ Israel Beiteinu via mediene, med et 48 timers ultimatum. Partileder Naftali Bennett valgte å takke nei.

– Siden valget har Likud gått hardt ut mot Bayit Yehudi. De angrep oss også uten stans under valgkampen. Deretter møtte de alle andre partier [til koalisjonssamtaler], men ikke oss – til og med Meretz. Deretter offentliggjør pressen at [statsminister Benjamin] Netanyahu vil møte oss, men de ringte oss ikke på tre dager. Og sist har de gitt oss et tilbud gjennom fjernsynsruten og ringte oss dagen etter. Dette er ikke seriøst. Det lukter et triks for å senke kravene til de andre partiene, sier en kilde nær Bennett.

Tilbudet partiet fikk var å få utdanningsdepartementet, en topp sosialpolitisk portefølje og viseforsvarsminister. Sistnevnte portefølje har ansvaret for situasjonen i de israelske bosetningene på Vestbredden, en av kampsakene til Bayit Yehudi. De mener særlig tilbudet om utdanningsposten var ment å presse Yesh Atid til å gi etter i forhandlingene.

Yesh Atid og Bayit Yehudi, som begge er svært enige i en rekke saker, har dannet en samlet «politisk front» i forhandlingene med Likud/Israel Beiteinu, for å kunne få gjennomslag for flere av sine krav.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart