Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Senator for Florida, Marco Rubio. (Foto: Gage Skidmore, flickr.com)
Senator for Florida, Marco Rubio. (Foto: Gage Skidmore, flickr.com)

Rubio besøker Israel denne uken

En av de yngre "favorittene" i Det republikanske parti, senator Marco Rubio, besøker statsminister Benjamin Netanyahu i Jerusalem onsdag.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

Representanten fra Florida besøker mandag og tirsdag de jordanske myndighetene i Amman, før han tar turen til Israel og Jerusalem, opplyser Jerusalem Post. Reisen kommer en måned etter at Marco Rubios trolig fremste motkandidat i kampen om å bli republikanernes presidentkandidat om fire år, senator Rand Paul, besøkte de samme stedene.

Paul er høyresiden i partiet og Tea Party-bevegelsens store håp om fire år, mens Rubio med sin cubanske bakgrunn representerer «det nye», moderate republikanske partiet. Nominasjonskampen hos republikanerne kommer også til å bli en intern kamp om partiets sjel og retning, som disse to er eksempler på.

På sine hjemmesider før avreisen til Midtøsten, skrev Rubio om USAs forhold til Israel:

– USAs vennskap med Israel er virkelig noe helt spesielt. Vi må fortsette å gjøre alt vi kan for å støtte dette fyrtårnet for demokrati, religionsfrihet og fritt næringsliv i hjertet av en ustabil region.

– De siste årene har jeg tatt et skritt fra ikke bare å støtte Israel, men jeg har begynt å elske det Israel er og det Israel står for, sa Rubio under en tale i november. Les MIFFs referat og se video av talen.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart