Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Ville gjøre Yachimovich til finansminister

Shelly Yachimovich avgir sin stemme under det israelske valget forrige måned. (Foto: Arbeiderpartiet)
Shelly Yachimovich avgir sin stemme under det israelske valget forrige måned. (Foto: Arbeiderpartiet)
Likud forsøkte nok en gang å få Arbeiderpartiet med i en ny regjering, ved å tilby dem finansdepartementet. Shelly Yachimovich ønsker fortsatt ikke å være en del av koalisjonen.

Tilbudet ble lagt fram av statsminister Benjamin Netanyahu da han møtte Arbeiderparti-leder Shelly Yachimovich til nye koalisjonsdrøftelser fredag. Likud-kilder hevder det var et forsøk på å skape regjeringsalternativer, for å svekke de gode forhandlingskortene som både Yesh Atid og Bayit Yehudi nå sitter på.

Netanyahu skal ha foreslått å danne en regjering med Yachimovich, som også ville inkludert de ultra-ortodokse partiene. Men hun understreket igjen at selv om hun skulle bli presset innenfra i partiet, vil hun aldri gå inn i en Likud-ledet regjering.

– Ikke lov Lieberman noe
En kilde i Israel Beiteinu har hevdet at Netanyahu har lovet å gi tilbake utenriksministerposten til Avigdor Lieberman, straks rettssaken mot ham eventuelt er vunnet. Lieberman gikk av i desember i håp om å få fullført rettssaken innen valget.

Den israelske organisasjonen Movement for Quality Government advarer nå Netanyahu mot å inngå slike løfter før rettssaken er over. De mener den juridiske prosessen kan bli mer komplisert, dersom ansatte må vitne mot en som igjen kan bli sjefen deres.

– Dette aspektet er viktig for å forsikre at sannheten blir avdekket og at den juridiske prosessen holdes høyt. Når en minister sier opp, men sier at porteføljen er reservert for ham og blir presentert som en sentral faktor i formingen av en ny regjering […] skitner det til den framtidige regjeringen og den juridiske prosessen, mener organisasjonens juridiske rådgiver Tzruya Medad-Luzon.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart