Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Shelly Yachimovich avgir sin stemme under det israelske valget forrige måned. (Foto: Arbeiderpartiet)
Shelly Yachimovich avgir sin stemme under det israelske valget forrige måned. (Foto: Arbeiderpartiet)

Ville gjøre Yachimovich til finansminister

Likud forsøkte nok en gang å få Arbeiderpartiet med i en ny regjering, ved å tilby dem finansdepartementet. Shelly Yachimovich ønsker fortsatt ikke å være en del av koalisjonen.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

Tilbudet ble lagt fram av statsminister Benjamin Netanyahu da han møtte Arbeiderparti-leder Shelly Yachimovich til nye koalisjonsdrøftelser fredag. Likud-kilder hevder det var et forsøk på å skape regjeringsalternativer, for å svekke de gode forhandlingskortene som både Yesh Atid og Bayit Yehudi nå sitter på.

Netanyahu skal ha foreslått å danne en regjering med Yachimovich, som også ville inkludert de ultra-ortodokse partiene. Men hun understreket igjen at selv om hun skulle bli presset innenfra i partiet, vil hun aldri gå inn i en Likud-ledet regjering.

– Ikke lov Lieberman noe
En kilde i Israel Beiteinu har hevdet at Netanyahu har lovet å gi tilbake utenriksministerposten til Avigdor Lieberman, straks rettssaken mot ham eventuelt er vunnet. Lieberman gikk av i desember i håp om å få fullført rettssaken innen valget.

Den israelske organisasjonen Movement for Quality Government advarer nå Netanyahu mot å inngå slike løfter før rettssaken er over. De mener den juridiske prosessen kan bli mer komplisert, dersom ansatte må vitne mot en som igjen kan bli sjefen deres.

– Dette aspektet er viktig for å forsikre at sannheten blir avdekket og at den juridiske prosessen holdes høyt. Når en minister sier opp, men sier at porteføljen er reservert for ham og blir presentert som en sentral faktor i formingen av en ny regjering […] skitner det til den framtidige regjeringen og den juridiske prosessen, mener organisasjonens juridiske rådgiver Tzruya Medad-Luzon.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart