Senator Marco Rubio (Foto: Talk Radio News Service)
Senator Marco Rubio (Foto: Talk Radio News Service)

– Selvsagt er Jerusalem Israels hovedstad

Den republikanske senatoren Marco Rubio møtte i går Israels president Shimon Peres og statsminister Benjamin Netanyahu. Det nye politiske stjerneskuddet er ikke i tvil om hva som er Israels hovedstad.

Under sine møter uttalte Marco Rubio seg positivt om president Barack Obamas planlagte besøk i Midtøsten neste måned, melder Times of Israel.

Da Rubio møtte Peres lovpriste senatoren også den sterke støtten for Israel i Kongressen, en støtte som er sterk i begge de to store partiene. Han understreket også behovet for å stanse Irans atomvåpenprogram. Nyhetsbyrået Associated Press siterer Rubio på å ha sagt «selvsagt er Israels hovedstad Jerusalem», i løpet av samtalen.

En pressemelding fra møtet med Netanyahu er publisert av statsministerens kontor. Den viser at de samme samtaleemnene kom opp her.

– Dere lever i et utfordrende nabolag, men det israelsk-amerikanske forholdet er en av de viktigste vi har. Vår forpliktelse på dette partnerskapet er tverrpolitisk og slik burde det forbli. Det er derfor jeg er fornøyd med at presidenten (Obama) kommer her i mars, skal Rubio ha sagt.

Cubansk-ættede Marco Rubio er en av de mest populære politikerne i Det republikanske parti for øyeblikket og blir trolig en het kandidat i nominasjonskampen for å bli deres nye presidentkandidat i 2015.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart