Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

20 ministere i neste regjering

Statsminister Benjamin Netanyahu vil lede en regjering bestående av 21 ministere og 8 viseministere. (Foto: GPO)
Statsminister Benjamin Netanyahu vil lede en regjering bestående av 21 ministere og 8 viseministere. (Foto: GPO)
Likud skal ha gått med på Yesh Atids krav om å krympe den israelske regjeringen, som vil bestå av 20 ministere i tillegg til statsministeren.

21 ministere er ti færre enn det den avtroppende regjeringen til Benjamin Netanyahu startet sin Knesset-periode med. En avtale om åtte viseministere har også kommet på plass, som er én mer enn i forrige periode. Til gjengjeld krever Likud/Israel Beiteinu at de får majoriteten av alle ministerpostene.

Ifølge Yedioth Aharonoth er det nå avgjort at Avigdor Lieberman fortsetter som utenriksminister, mens Kadima-partiet også vil få ett departement. Advokat David Shomron, som er til stede på forhandlingene, sier «alle sakene er nå bak oss, bortsett fra det å bli enige om fordelingen av departementer». Netanyahu har tilbudt Yair Lapid finansdepartementet, men Yesh Atid-lederen ønsker over alt å ha kontroll over utdanningsdepartementet. Men Likud, som mener de har en sterk mann i jobben, Gideon Sa’ar, vil holde fast på det departementet.

Dermed nærmer forhandlingene seg for alvor slutten, for en regjering som blir bestående av Likud/Israel Beiteinu, Hatnua, Yesh Atid, Bayit Yehudi og Kadima. Partiene har 70 seter mot opposisjonens 50 i Knesset.

Mange Likud-medlemmer som hadde forventet seg forfremmelse, skal være svært frustrert over at regjeringen er redusert, og at det dermed blir færre statsrådsjobber.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart