Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

– Sluttstatusavtale med PA helt nødvendig

Israel og PA må slutte å krangle under forhandlingene om hvem som har rett til å være her, mener Hatnua-leder Tzipi Livni.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Det var overraskende for mange at Tzipi Livni og Hatnua skulle bli de første til å undertegne en koalisjonsavtale med Likud/Israel Beiteinu. Livni blir hovedansvarlig for fredsprosessen mellom Israel og PA, samt mottar en ministerpost.

Under den årlige politiske Herzliya-konferansen delte hun sine tanker om det ansvarsområdet hun nå skal ta over, rapporterer Yedioth Aharonoth.

– Å få på plass to stater for to folk er den mest grunnleggende interesse for det jødiske folk [og] den eneste måten vi kan bevare en demokratisk, jødisk stat sin eksistens, hevdet Livni.

– Det er bare to løsninger på situasjonen mellom Middelhavet og Jordan-elven: To separate stater eller én stat. Akkurat som palestinerne må lære seg at det finnes jøder mellom Jordan og Middelhavet, så må vi vite at det er palestinere på det samme stedet. På forhandlingsrommet blir vi nødt til å slutte med å drøfte hvem som har mest rett til å være her, mener Livni.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart