Israels nasjonalforsamling, Knesset (Foto: Rachel Barenblat, flickr.com)
Israels nasjonalforsamling, Knesset (Foto: Rachel Barenblat, flickr.com)

19. Knesset åpner igjen etter ferie

I dag vil Israels nasjonalforsamling Knesset offisielt åpne igjen, etter å ha vært i ferie siden februar.

Mandag innleder det 19. Knesset sin første sommersesong, etter to måneders ferieavbrekk, skriver Yedioth Aharonoth. Mange viktige saker skal opp på agendaen fram til høstferien, som nytt budsjett, allmenn verneplikt og fredsforhandlinger med palestinerne.

Det israelske statsbudsjettet skal spare inn 2012-underskuddet på mellom 50 og 60 milliarder kroner i løpet av de neste to årene, noe som betyr et stramt budsjett og lønnskutt i offentlig sektor. En ny vernepliktslov skal i tillegg utformes, som vil gjøre at ultra-ortodokse må ta del i militærtjenesten.

Sist, men ikke minst, har USAs utenriksminister John Kerry tatt initiativ til å få sparket i gang igjen fredsprosessen med palestinerne. En sak som skaper intern splid mellom regjeringspartiene, blant annet i forhold til hvor mye Israel skal være villige til å kompromisse.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart