Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Ingen folkeavstemning om en fredsavtale

Justis- og diplomatiminister Tzipi Livni er strålende fornøyd med at det ikke blir noen ny lov om framtidige folkeavstemninger rundt alle fredsavtaler med palestinerne. (Foto: Tzipi Livni, Facebook.com)
Justis- og diplomatiminister Tzipi Livni er strålende fornøyd med at det ikke blir noen ny lov om framtidige folkeavstemninger rundt alle fredsavtaler med palestinerne. (Foto: Tzipi Livni, Facebook.com)
Yesh Atid sørget med sitt nei til et Bayit Yehudi-forslag om folkeavstemning ved fredsavtaler, til at loven ikke vil få flertall i Knesset.

Justis- og diplomatiminister Tzipi Livni (Hatnua) ga ros til Yesh Atid mandag, da det ble klart at partiet vil gå imot et lovforslag om framtidige folkeavstemninger ved alle inngåtte fredsavtaler med palestinerne. Ideen var en av de viktigste valgkampsakene til regjeringspartiet Bayit Yehudi og hadde støtte også fra Likud-Israel Beiteinu.

– Jeg tror at enhver som ønsker å oppnå en politisk løsning og anerkjenner viktigheten av det, ikke kan støtte en folkeavstemning. Så jeg gratulerer medlemmene av Yesh Atid for beslutningen om å gå imot Bayit Yehudis forslag og velge folkets beste framfor politikk, sa Livni.

I stedet ønsker Yesh Atid å drøfte behovet for en folkeavstemning når en eventuell fredsavtale med palestinerne foreligger, men vil ikke ha det som en lovfestet bestemmelse.

Opposisjonsleder Shelly Yachimovich (Arbeiderpartiet) er også fornøyd med beslutningen, melder Times of Israel.

– Vi stemmer én gang hvert fjerde år, så våre ledere kan ta vanskelige beslutninger angående framtiden vår. Det å kjempe for fredsforhandlinger som det eneste som skal gjennom folkeavstemning splitter, og det minker mulighetene for at slike forhandlinger kan lykkes, mener hun.

Senest sist uke ga  statsminister Benjamin Netanyahu  sin støtte til forslaget til Bayit Yehudi, under et gruppemøte med Knesset-representantene til Likud-Israel Beiteinu.

– Jeg støtter folkeavstemning rett og slett fordi det er en veldig viktig sak. Jeg tror ikke en diplomatisk løsning kan bli bestemt av et vilkårlig flertall [i Knesset], uttalte Netanyahu.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart