Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Både israelere og palestinere flest ønsker fred

En av de siste gangene PA-president Mahmoud Abbas og Israels statsminister Benjamin Netanyahu møttes, var i Det hvite hus i Washington, september 2010. F.v. Abbas, Midtøsten-kvartettens utsending Tony Blair (bak Abbas), tidligere Egypt-president Hosni Mubarak, Netanyahu og USAs president Barack Obama. (Foto: Wikipedia)
En av de siste gangene PA-president Mahmoud Abbas og Israels statsminister Benjamin Netanyahu møttes, var i Det hvite hus i Washington, september 2010. F.v. Abbas, Midtøsten-kvartettens utsending Tony Blair (bak Abbas), tidligere Egypt-president Hosni Mubarak, Netanyahu og USAs president Barack Obama. (Foto: Wikipedia)
Flertallet både i Israel og de palestinske områdene ønsker en fredsavtale, men få har tro på at en palestinsk stat er rett rundt hjørnet.

Nærmere to-tredeler (62 prosent) av den israelske befolkningen ønsker en fredsløsning med palestinerne, en løsning som innebærer opprettelsen av en uavhengig palestinsk stat. 33 prosent er imot. På palestinsk side er 53 prosent for en slik løsning, mens 46 prosent er imot.

Tallene kommer fram i en ny spørreundersøkelse som er gjennomført av Truman-instituttet på Det hebraiske universitet i Jerusalem og Palestinian Center for Policy and Survey Research på Vestbredden.

Begge sider av konflikten er omtrent like skeptiske til om en løsning vil finne sted innen de neste fem årene, på tross av USAs diplomatiske forsøk på å gjenopplive fredsprosessen. 68 prosent av israelerne og 69 prosent av palestinerne tror ikke dette kommer til å skje. 58 prosent av palestinerne tror også det allerede er for sent å få på plass en tostatsløsning.

I tillegg er begge parter skeptiske til en «enstatsløsning», som innebærer «én stat for to folk». Henholdsvis 69 prosent av palestinerne og 63 prosent av israelerne er imot dette.

Interessant nok har den israelske folkeholdningen til bosetningene beveget seg mot venstre, på tross av at den israelske regjeringen har beveget seg mot høyre i dette spørsmålet etter valget. Rett over halvparten av de spurte israelerne mener bosetningene er det største hinderet mot fred, mens 74 prosent av palestinerne deler den oppfatningen.

Feilmarginen for meningsmålingen var 3 prosent på palestinsk side og 4,5 prosent på israelsk side.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart