Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Steinitz kastet ut av regjeringsmøte

Israels minister med ansvar for internasjonale saker og sikkerhet, Yuval Steinitz. (Foto: Israels finansdepartement, flickr.com)
Israels minister med ansvar for internasjonale saker og sikkerhet, Yuval Steinitz. (Foto: Israels finansdepartement, flickr.com)
Krangel under et regjeringsmøte mellom finansminister Yair Lapid og hans forgjenger Yuval Steinitz (bildet), førte til at Benjamin Netanyahu måtte kaste sistnevnte ut.

Finansminister Yair Lapid (Yesh Atid) og etterretningsminister Yuval Steinitz (Likud) har kranglet seg i mellom siden valget i vinter. Israel var nærmere 60 milliarder kroner i underskudd på statsbudsjettet i fjor. Lapid gav den daværende finansministeren og en av Netanyahus nærmeste venner skylden.

Finansminister Yair Lapid (Foto: Yair Lapid, Facebook.com)
Finansminister Yair Lapid (Foto: Yair Lapid, Facebook.com)

Steinitz på sin side hevder det var de sosiale protestene i Israel, sommeren 2011, som var årsaken. Israelere som protesterte krevde bedre lønnsvilkår, bedre velferdsordninger og et lovverk som styrker konkurransen, i en økonomi som sitter på noen få investorers hender. Det var mange av disse misfornøyde velgerne på høyresiden, som stemte Yesh Atid i valget.

Ifølge Kanal 2 havnet de to politikerne i en krangel, da Steinitz ble invitert til et regjeringsmøte i sikkerhetsledelsen, for å drøfte kutt i forsvarsbudsjettet. Da møtet gikk over til å drøfte den mulige fredsprosessen med palestinerne, krevde Lapid at sin forgjenger forlot rommet. Steinitz er ikke medlem av regjeringens sikkerhetsledelse, men nektet likevel å gå.

Da henvendte Yesh Atid-lederen seg til Benjamin Netanyahu.

– Statsminister, en avtale er en avtale, reguleringer er reguleringer.

Netanyahu ble deretter tvunget til å be en kraftig provosert Steinitz om å gå ut av rommet.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart