Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Høyesterett krever svar om eksportbeslutning

Høyesterettsbygningen i Jerusalem (Foto: Wikimedia Commons)
Høyesterettsbygningen i Jerusalem (Foto: Wikimedia Commons)
Hvorfor var det regjeringen og ikke Knesset, som bestemte hvor mye gass Israel skal eksportere? Det lurer Høyesterett på.

23. juni i år bestemte den israelske regjeringen at maks 40 prosent av gassreservene som er i ferd med å pumpes opp i israelsk farvann, skal eksporteres. Men saken var aldri innom Knesset. Det er en beslutning som har høstet kritikk fra opposisjonspolitikere, miljøorganisasjoner og medier i Israel.

– På tross av hvor viktig beslutningen er, og på tross av de forpliktelser de har til å forankre dette i et juridisk rammeverk i Knesset, har den israelske regjeringen latt være å ta de nødvendige demokratiske steg, og bestemt seg for å ikke ta saken gjennom en demokratisk, gjennomsiktig og omfattende diskusjon i nasjonalforsamlingen, hevder opposisjonsleder Shelly Yachimovich.

Men hun og hennes kolleger i opposisjonen er ikke de eneste som reagerer. Høyesterett i Israel har bestemt seg for å kalle staten – det vil si regjeringen – inn på teppet, for å få en forklaring på hvorfor saken aldri endte opp i parlamentet. De har til og med hoppet over et par normale juridiske prosesser, for å sikre at myndighetene må svare for seg så raskt som mulig.

– Netanyahu og Lapid kalte oss hallusinerende og populister. Nå ser vi at dommerne også ser verdien av en utvidet debatt om dette temaet, sier en talskvinne for miljøaktivistene i Green Course til Jerusalem Post.

 

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart