Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Vil bruke 750 millioner på å få ultra-ortodokse i jobb

Ultra-ortodokse ved Vestmuren (Illustrasjon: Foucault in Exile, flickr.com)
Ultra-ortodokse ved Vestmuren (Illustrasjon: Foucault in Exile, flickr.com)
Handelsdepartementet har satt i gang en femårsplan for å få ultra-ortodokse menn ut i arbeidslivet.

Diskriminering fra arbeidsgiversiden og et høyt antall ultra-ortodokse bibelskolestudenter på statsstipend har ført til at kun 45 prosent av ultra-ortodokse menn i dag er i arbeid. Men handelsdepartementet ønsker å bruke 750 millioner over fem år på å endre dette.

Arbeidsgiver- og arbeidstakerforeningene i Israel har allerede sagt at de vil samarbeide for å integrere flere ultra-ortodokse menn i arbeidslivet. Det vil bidra til sårt trengte skatteinntekter og en bedre levestandard for en av de fattigste minoritetene i Israel.

– Spørsmålet om ultra-ortodokse i arbeidslivet er et akutt problem for Israel. Den kritiske dynamikken her er fattigdom. Mennesker som nå mangler økonomiske midler til å kunne studere Torahen fra morgen til kveld, vil gå for å få seg jobb på egenhånd. Krigen og politikken er over. Å få ultra-ortodokse inn i arbeidslivet er noe vi ønsker velkommen og vi trenger å starte arbeidet, forklarer handelsminister Naftali Bennett.

Han forklarer til Ha’aretz at Israel vil opprette en rekke arbeidssentre rundt i landet, en internettside og et telefonnummer som ultra-ortodokse kan søke informasjon om hvilken kompetanse som trengs i samfunnet.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart