Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Unge amerikanske jøder har sterkere Israel-tilknytning

Illustrasjon: Deb Schultz, flickr.com
Illustrasjon: Deb Schultz, flickr.com
Aldri tidligere har unge amerikanske jøder hatt et tettere forhold til Israel enn i dag. Mye takket være israelere som flytter til USA.

Nyere undersøkelser om unge amerikanske jøders tilknytning til Israel er på vei opp, rapporterer Ha’aretz. Studiene viser også at alle israelerne som flytter til USA, bidrar til å øke alle amerikanske jøders bevissthet om landet. De fleste israelere flytter «over dammen» for å studere eller arbeide i teknologisektoren.

Under årskonferansen til Foreningen for Israel-studier ved California-universitetet i Los Angeles, ble de interessante tallene lagt fram for de rundt 300 frammøtte forskere innenfor dette feltet.

– På tross av høye forekomster av blandede ekteskap, på tross av uenighetene mellom liberale, unge amerikanske jøder og den mer høyreorienterte israelske regjeringen, på tross av utilstrekkeligheten til det jødiske utdanningssystemet, gir vi amerikanske jøder flere og flere muligheter til å utvikle et personlig forhold til Israel, mener en av foredragsholderne, Matthew Boxer.

Meningsmålinger blant amerikanske jøder viser ofte at de politiske uenighetene mellom dem og Israel, stadig blir større. Men ifølge studiene som ble presentert under konferansen, trenger ikke det å ha noe å si for følelsen av tilknytning til staten.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart