Likuds Knesset-medlem Tzachi Hanegbi (Foto: The Israel Project, flickr.com)
Likuds Knesset-medlem Tzachi Hanegbi (Foto: The Israel Project, flickr.com)

– Israel har rett til å ta seg av Iran

Skulle atomforhandlinger med Iran bryte sammen, forbeholder Israel seg retten til å gå til militæraksjon mot landet, sier Likuds Knesset-medlem Tzachi Hanegbi.

I et intervju med Israel Radio, delvis gjengitt i Times of Israel, forklarte den rutinerte politikeren at det kan bli nødvendig for Israel å gå til aksjon mot Irans atomprogram, dersom ikke vetomaktene i Sikkerhetsrådet, EU og Tyskland kommer fram til en avtale.

– Obama vet at taler må avsluttes og at dersom ingen virkelig løsning blir funnet i atomkonfliktene, vil Israel ta de nødvendige steg for å å forsvare seg selv. Et militært svar er definitivt fortsatt aktuelt, sa Hanegbi.

I stedet for å bremse sanksjonene, slik Iran nå ber verden gjøre, ønsker Hanegbi å trappe dem opp.

– Sanksjonene har påvirket iranerne svært mye. De forsøker nå å smile for å få lettet på dem. Vi burde fortelle dem at tidspunktet nå er inne for mer press, fordi vi forstår at sanksjonene var mer effektive enn det vi hadde håpet. Det er dette [statsminister Benjamin] Netanyahu har sagt, og som jeg regner med han vil si i sin tale til FNs generalforsamling, forklarte Hanegbi.

Den samme israelske nettavisen skriver en sak lørdag om ulike rykter i israelsk presse, rundt det antatte atomvåpenprogrammet til Iran. En avis siterte en anonym kilde i det israelske regjeringsapparatet, som hevdet at Teheran allerede har produsert én bombe. Men Israels ledende analytiker på arabiske saker i Kanal 2, Ehud Yaari, hevder imidlertid at Iran er «en eller to måneder unna» å være en atomvåpenmakt, men sier også at det kan dreie seg om så lite som «to til tre uker».

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart