Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Israel har rett til å ta seg av Iran

Likuds Knesset-medlem Tzachi Hanegbi (Foto: The Israel Project, flickr.com)
Likuds Knesset-medlem Tzachi Hanegbi (Foto: The Israel Project, flickr.com)
Skulle atomforhandlinger med Iran bryte sammen, forbeholder Israel seg retten til å gå til militæraksjon mot landet, sier Likuds Knesset-medlem Tzachi Hanegbi.

I et intervju med Israel Radio, delvis gjengitt i Times of Israel, forklarte den rutinerte politikeren at det kan bli nødvendig for Israel å gå til aksjon mot Irans atomprogram, dersom ikke vetomaktene i Sikkerhetsrådet, EU og Tyskland kommer fram til en avtale.

– Obama vet at taler må avsluttes og at dersom ingen virkelig løsning blir funnet i atomkonfliktene, vil Israel ta de nødvendige steg for å å forsvare seg selv. Et militært svar er definitivt fortsatt aktuelt, sa Hanegbi.

I stedet for å bremse sanksjonene, slik Iran nå ber verden gjøre, ønsker Hanegbi å trappe dem opp.

– Sanksjonene har påvirket iranerne svært mye. De forsøker nå å smile for å få lettet på dem. Vi burde fortelle dem at tidspunktet nå er inne for mer press, fordi vi forstår at sanksjonene var mer effektive enn det vi hadde håpet. Det er dette [statsminister Benjamin] Netanyahu har sagt, og som jeg regner med han vil si i sin tale til FNs generalforsamling, forklarte Hanegbi.

Den samme israelske nettavisen skriver en sak lørdag om ulike rykter i israelsk presse, rundt det antatte atomvåpenprogrammet til Iran. En avis siterte en anonym kilde i det israelske regjeringsapparatet, som hevdet at Teheran allerede har produsert én bombe. Men Israels ledende analytiker på arabiske saker i Kanal 2, Ehud Yaari, hevder imidlertid at Iran er «en eller to måneder unna» å være en atomvåpenmakt, men sier også at det kan dreie seg om så lite som «to til tre uker».


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart