Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Libanon lover hard kamp om gassmilliarder

Borerigg på gassfeltet Tamar, utenfor kysten av Israel, i 2009. (Foto: Gil Eilam, flickr.com)
Borerigg på gassfeltet Tamar, utenfor kysten av Israel, i 2009. (Foto: Gil Eilam, flickr.com)
Libanons fungerende utenriksminister Adnan Mansour sier regjeringen vil bevise for verden at Israel stjeler fra deres olje- og gassrikdommer.

Gjennom bruk av diplomati og internasjonal lov vil Libanon vise at Israel pumper opp olje og gass i libanesisk farvann. De to landene har aldri signert en bindende avtale om hvor den maritime grensen går, som følge av at Libanon ikke anerkjenner Israel som stat. Dermed er det internasjonale reguleringer som trer i kraft.

Siden gigantfeltet «Leviathan» ble oppdaget har Jerusalem insistert på at det ligger tett opp mot den naturlige havgrensen på israelsk side, mens Beirut har hevdet at deler av feltet ligger i deres farvann. Nå lover Libanon kamp om deler av feltet, som anslås å ha gassforekomster til en verdi av i underkant av 600 milliarder kroner.

– Vi vil bevise for verden at Israel tar fra vår offshore-rikdom. Vi vil ikke gå tilbake på våre rettigheter. Israelske trusler mot Libanon er nyttesløse. […] Vi vil demonstrere våre krav til denne rikdommen gjennom internasjonale legale kanaler, lover Libanons midlertidige utenriksminister Adnan Mansour til Naharnet.

Ifølge Libanon har de råderett over et gassrikt område på 860 kvadratkilometer, som Israel på sin side fastslår er sitt.

Israel har også store gassreserver som ikke ligger i omstridt område.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart