Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Ovadia Yosef er død

Avdøde rabbiner Ovadia Yosef (t.v.) bistår i en tradisjonell jødisk "brit milah", omskjærelse av et 8 dager gammelt jødisk guttebarn. (Foto: Tazpit News Agency)
Avdøde rabbiner Ovadia Yosef (t.v.) bistår i en tradisjonell jødisk "brit milah", omskjærelse av et 8 dager gammelt jødisk guttebarn. (Foto: Tazpit News Agency)
I natt forverret helsen til Shas-rabbiner Ovadia Yosef seg betydelig. Han døde mandag morgen, etter flere måneder med store helseproblemer.

Leger ved Hadassah-sykehuset i Jerusalem opplyste mandag morgen at tilstanden til rabbiner Ovadia Yosef forverret seg kraftig i løpet av natten. Livet hans var i «umiddelbar fare» og familien hans ble innkalt til sykehuset. Klokken 06:00 fikk de beskjeden om at rabbineren hadde gått bort, skriver Yedioth Aharonoth.

For å forsøke å redde livet til den 93 år gamle religiøse lederen til Shas-bevegelsen, gav sykehuset ham i natt ekstra doser av medisiner og plasserte ham i en respirator. Barna ved den ultra-ortodokse bevegelsens mange skoler rundt i landet skulle i dag møtes ved Vestmuren for å be sin Gud om at situasjonen bedrer seg. Men livet til Yosef stod ikke til å redde.

Søndag opplyste hans sønn rabbiner David Yosef at faren har opplevd «uutholdelig smerte» i kroppen de siste dagene, uten at medisineringen har hjulpet. Lederen i Shas-partiet, Arieh Deri, var dypt berørt da han ble intervjuet på den israelske radiostasjonen Kol Barama samme dag.

– Hver og en av oss må be nå. Jeg ønsker ikke tenke på hva som kan skje. Gud forby. Hvordan vil verden oppføre seg uten solen? Hvordan kunne vel verden fungere uten månen? Hva vil skje med oss? Hvem vil lede oss? Hvem vil ta hans plass? sier Deri.

Ellevebarnsfaren Ovadia Yosef er Shas-bevegelsens religiøse leder, grunnleggeren av Shas-partiet og var tidligere sjefsrabbiner i Israel for sefardi-jødene mellom 1973 og 1983. Kanskje hans viktigste beslutning i den perioden, var å erklære at etiopiske jøder er av jødisk herkomst etter ultra-ortodoks forståelse av «Halacha» (jødisk lov). Dermed kunne de immigrere til Israel. Han vedtok også at jødiske kvinner, hvis menn har vært savnet i mange år i sammenheng med sin IDF-tjeneste, skal få lov til å gifte seg på nytt.

Yosef har vært innlagt på sykehus en rekke ganger de siste månedene for ulike helseproblemer. Tidligere i år mistet han sin sønn, rabbiner Ya’akov Yosef, etter en lang kamp mot kreften.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart