Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Katsav krever ny rettssak

Voldtektsdømte eks-president Moshe Katsav, på vei inn til rettssaken mot ham i 2008, sammen med sin kone Gila. (Foto: activestills, flickr.com)
Voldtektsdømte eks-president Moshe Katsav, på vei inn til rettssaken mot ham i 2008, sammen med sin kone Gila. (Foto: activestills, flickr.com)
Israels voldtektsdømte eks-president Moshe Katsav har søkt Høyesterett om å prøve sin sak i en ny runde i rettssystemet.

I to år har Moshe Katsav sittet i fengsel for voldtekt og flere andre seksuelle forbrytelser, fra tiden som turistminister og siden president. Men nå krever han og advokatene Yehoshua Resnik og Zion Saharay å få en ny runde i rettssystemet, fordi de mener dommen fra distriktsdomstolen i Tel Aviv viste «manglende dømmekraft». Det rapporterer Yedioth Aharonoth.

I klagebrevet som er sendt til Høyesterett hevder Katsav at dommen nesten ene og alene er basert på vitneutsagnene til anklagerne, men uten støtte i noe av bevismaterialet. Blant annet fordi det angivelig skal foreligge beviser for at han satt i bilen og snakket i telefonen, da det ene av overgrepene skal ha skjedd.

Kona til Katsav og hans familie stiller seg bak eks-presidenten og mener han er uskyldig dømt. I vår søkte han den sittende presidenten Shimon Peres om benådning, men fikk avslag.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart