Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Homofile foreldrepar kan få like skatterettigheter

Bildet er fra sommerens homseparade i Tel Aviv. (Foto: xrispixels, flickr.com)
Bildet er fra sommerens homseparade i Tel Aviv. (Foto: xrispixels, flickr.com)
Knesset skal stemme over et lovforslag som gjør at homofile foreldrepar vil få like mye skattefradrag som heterofile ektepar med barn.

Det er Yesh Atids Knesset-medlem Adi Kol som har formulert lovforslaget og har fått backing fra finansdepartementet. Det gjør at sannsynligheten for at lovforslaget blir realisert er mye større, forklarer han til Ha’aretz.

For øyeblikket får kvinner skattefradrag fram til barnet er 18 år, mens menn kun får skattefradrag de første tre månedene av et barns liv. Det betyr at forskjellsbehandlingen mellom heterofile og homofile par i lovgivningen er på titusenvis av kroner fram til barnet når myndighetsalder.

– [Dette] sender et sterkt og soleklart budskap fra staten Israel til likekjønnede om at de blir sett på som foreldre på alle måter, som en legitim familieenhet. Tiden er inne for å avslutte denne grove økonomiske diskrimineringen som har vært byrden for likekjønnede foreldrepar helt til nå.

Et annet lovforslag fra Shimon Oyahon i Israel Beiteinu, foreslår at barnebidragene til soldatforeldre utbetales helt til de er ferdige med militærtjenesten i 20- eller 21-årsalderen.

– Den stakkarslige lønnen som hæren betaler er ikke nok til å livnære soldatene, som derfor fortsetter å være avhengige av foreldrene sine, mener han.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart