Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Israel vil ha en ny runde Horizon 2020-diskusjoner

EUs utenriksminister Catherine Ashton (f.v.) håndhilser på Israels statsminister Benjamin Netanyahu, under et besøk til Midtøsten i 2011. (Foto: European External Action Service, flickr.com)
EUs utenriksminister Catherine Ashton (f.v.) håndhilser på Israels statsminister Benjamin Netanyahu, under et besøk til Midtøsten i 2011. (Foto: European External Action Service, flickr.com)
Israels statsminister Benjamin Netanyahu har bedt utenriksdepartementet reforhandle betingelsene for deltakelse i EUs forskningssamarbeid Horizon 2020.

Den israelske regjeringen har de siste dagene hatt to hastemøter om den vanskelige diplomatiske situasjonen med EU. I sommer vedtok EU å kutte alt samarbeid med israelske bedrifter eller organisasjoner som helt eller delvis opererer på Vestbredden og i Øst-Jerusalem.

Israel har som eneste land utenfor unionen blitt med i et felles forskningsprosjekt kalt «Horizon 2020». Men på grunn av det nye EU-vedtaket har Israel forsøkt å forhandle seg fram til en bedre avtale uten å lykkes. Ingen organisasjoner med operasjoner på Vestbredden og i Øst-Jerusalem vil kunne motta forskningsstøtte fra EU, om søknaden skulle være aldri så viktig.

– På grunn av disse vanskelighetene i samtalene med EU, har Netanyahu bedt oss arbeide for å endre avtalen, så vi kan undertegne den, forklarer en diplomatisk kilde til Ha’aretz.

Tirsdag møter Israels justisminister Tzipi Livni EUs utenriksminister Catherine Ashton, for å be henne bidra til å løse krisen. Regjeringsmedlemmene skal være splittet i synet på om Israel kan tillate seg, økonomisk og politisk, ikke å bli med i Horizon 2020 under de nåværende forutsetningene.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart