Europaparlamentets president Martin Schultz talte i Knesset onsdag. Foto: Wikimedia Commons.
Europaparlamentets president Martin Schultz talte i Knesset onsdag. Foto: Wikimedia Commons.

EU-leder provoserte i Knesset

Da Europa-parlamentets president Martin Schultz talte i Knesset onsdag, kom han med flere støtteerklæringer til Israels rett til å eksistere i fred og sikkerhet, men også med en udokumentert beskyldning om israeleres og palestineres vannforbruk. Netanyahu mener EU-presidenten har ”selektiv hørsel”.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Hele den omfattende talen som Martin Schulz holdt i den israelske nasjonalforsamlingen er gjort tilgjengelig i engelsk oversettelse av Times of Israel. Innholdet bærer til en stor grad preg av støtteerklæringer til Israels rett til å eksistere i fred og sikkerhet, og sympati med det jødiske folkets historie. Han forsikret også tilhørerne om at EU ikke vil komme til å stille seg bak en boikott av Israel.

Men samtidig rettet han også kritikk mot Israel, og det var særlig på to punkter han vakte sterke reaksjoner.

 

Udokumenterte opplysninger

Den første av de to umiddelbart omstridte uttalelsene var en oppfordring til å lette blokaden av Gaza, fordi han mener den bidrar til å øke palestinernes frustrasjon og dermed til å gjøre israelerne mindre trygge.

– Blokaden av Gaza-stripen er deres reaksjon på angrep mot sivilbefolkningen. Men den hindrer reell utvikling og driver mennesker inn i fortvilelse, noe som i sin tur blir brukt av ekstremister. Kanskje blokaden skaper mer, ikke mindre, utrygghet, sa Schulz.

Den andre uttalelsen var en beskyldning om grov forskjellsbehandling i vanntilgangen for palestinere og israelere. Han refererte til at en ung mann i Ramallah for to dager siden hadde spurt ham hvordan det kunne ha seg at israelere kunne få bruke 70 liter vann hver dag, mens palestinerne bare fikk 17 liter.

 

– Selektiv hørsel

Da statsminister Netanyahu senere samme dag talte til Knesset, anklaget han EU-presidenten for å ha ”selektiv hørsel”, noe han ser på som ”karakteristisk for mange europeere”.

– Han [Schultz] sa at han besøkte Ramallah og hørte at en israelsk borger bruker fire ganger så mye vann som en palestiner. Ifølge både det palestinske vannverket og våre data, er dette ukorrekt. Parlamentets president sa etterpå ærlig at han ikke hadde sjekket tallene. Men det hindret ham ikke i å komme med skadelige anklager, sa Netanyahu.

– Samtidig som de gjentar anklager mot Israel uten å undersøke dem nærmere, forsegler de ørene sine overfor andre ting, fortsatte statsministeren, med referanse til at EU-presidenten forsikrer at Iran ikke lenger går inn for ødeleggelse av Israel.

 

Minister forlot salen

Økonomiminister Naftali Bennett fra det nasjonalreligiøse partiet Bayit Yehudi (Det jødiske hjemland), forlot forsamlingen i protest sammen med flere av sine partifeller, straks etter de to kontroversielle uttalelsene.

Like etter at talen var ferdig, sendte Bennett ut en uttalelse der han forlanger en unnskyldning fra Schultz for ”to løgner som palestinerne har servert ham”.

– Ordene vi hørte i Knessett er svært alvorlige. Stillhet i møte med usann propaganda legitimerer handlinger mot israelere. Jeg vil ikke akseptere falsk moralisering mot Israels folk i Israels Knesset. Særlig ikke på tysk, sa Bennett, som ikke var videre begeistret over at Schultz valgte å tale i denne forsamlingen på sitt morsmål tysk.

 

– Vil få korrekt informasjon

Bennett og hans partifeller møtte etterpå kritikk fra andre partier for sin synlige protest, der flere ropte under talen at Schultz kom med løgn, før de forlot salen.

Knessets ordstyrer Yuli Edelstein uttaler at den korrekte informasjonen om den påståtte ulikheten i tilgang på vann vil bli overlevert til gjesten, men at dette ikke er noe som skal gjøres ved å rope i plenum.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart