Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Shalom stiller ikke til presidentvalget

Silvan Shalom er likevel ikke aktuell presidentkandidat. (Foto: Wikimedia Commons.)
Silvan Shalom er likevel ikke aktuell presidentkandidat. (Foto: Wikimedia Commons.)
Silvan Shalom offentliggjorde onsdag sitt valg om å trekke seg fra kampen om å bli Israels neste president.

Likud-politiker Silvan Shalom er minister for regional utvikling, og inntil i mars var han regnet som en av hovedkandidatene til å ta over presidentembetet etter Shimon Peres, som går av i sommer. Hans kandidatur anses å ha blitt sterkt svekket av anklager om seksuell trakassering, som ble kjent i mars. Saken ble henlagt i mai, og etter dette har Shalom hatt flere møter med Netanyahu i håp om å vinne statsministerens støtte som presidentkandidat. Onsdag ble det kjent at Shalom har bestemt seg for ikke å stille i presidentvalget, og at han begrunner det med at han ikke har fått støtte fra Netanyahu. Dette skriver Jerusalem Post.

 

Støtter Rivlin i stedet

Når Silvan Shalom er ute av bildet, ser det nå ut til at Reuven Rivlin får bred oppslutning fra sine partifeller i Likud. Rivlin, Meir Sheetrit fra Hatnua og Benjamin Ben-Eliezer fra Arbeiderpartiet er de tre kandidatene som så langt har sikret seg nok underskrifter fra Knesset-medlemmer til å kunne stille til valg. Presidentvalget gjøres av Knesset-medlemmene 10. juni. Fristen for å stille som kandidat går ut 27. mai. Blant de tidligere omtalte aktuelle kandidatene, er tidligere Knesset-ordfører Dalia Itzik den som forventes at ikke vil ha problemer med å samle tilstrekkelig støtte i Knesset innen fristen.

Et nytt navn har også blitt aktualisert de siste dagene, nemlig tidligere utenriksminister David Levy, men det er ikke bekreftet om han har planer om å stille i presidentvalget.

Netanyahu har enda ikke varslet offisiell støtte til noen kandidat, og løpet er fortsatt åpent.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart