Silvan Shalom er likevel ikke aktuell presidentkandidat. (Foto: Wikimedia Commons.)
Silvan Shalom er likevel ikke aktuell presidentkandidat. (Foto: Wikimedia Commons.)

Shalom stiller ikke til presidentvalget

Silvan Shalom offentliggjorde onsdag sitt valg om å trekke seg fra kampen om å bli Israels neste president.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Likud-politiker Silvan Shalom er minister for regional utvikling, og inntil i mars var han regnet som en av hovedkandidatene til å ta over presidentembetet etter Shimon Peres, som går av i sommer. Hans kandidatur anses å ha blitt sterkt svekket av anklager om seksuell trakassering, som ble kjent i mars. Saken ble henlagt i mai, og etter dette har Shalom hatt flere møter med Netanyahu i håp om å vinne statsministerens støtte som presidentkandidat. Onsdag ble det kjent at Shalom har bestemt seg for ikke å stille i presidentvalget, og at han begrunner det med at han ikke har fått støtte fra Netanyahu. Dette skriver Jerusalem Post.

 

Støtter Rivlin i stedet

Når Silvan Shalom er ute av bildet, ser det nå ut til at Reuven Rivlin får bred oppslutning fra sine partifeller i Likud. Rivlin, Meir Sheetrit fra Hatnua og Benjamin Ben-Eliezer fra Arbeiderpartiet er de tre kandidatene som så langt har sikret seg nok underskrifter fra Knesset-medlemmer til å kunne stille til valg. Presidentvalget gjøres av Knesset-medlemmene 10. juni. Fristen for å stille som kandidat går ut 27. mai. Blant de tidligere omtalte aktuelle kandidatene, er tidligere Knesset-ordfører Dalia Itzik den som forventes at ikke vil ha problemer med å samle tilstrekkelig støtte i Knesset innen fristen.

Et nytt navn har også blitt aktualisert de siste dagene, nemlig tidligere utenriksminister David Levy, men det er ikke bekreftet om han har planer om å stille i presidentvalget.

Netanyahu har enda ikke varslet offisiell støtte til noen kandidat, og løpet er fortsatt åpent.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart