Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Bayit Yehudi åpner for ikke-religiøse medlemmer

Naftali Bennett fortsetter å revitalisere Bayit Yehudi, på bekostning av den strengt religiøse høyresiden i partiet. (Foto: World Trade Organization, flickr.com)
Naftali Bennett fortsetter å revitalisere Bayit Yehudi, på bekostning av den strengt religiøse høyresiden i partiet. (Foto: World Trade Organization, flickr.com)
Det israelske nasjonalreligiøse partiet Bayit Yehudi "tar en KrF" og tillater nå ikke-religiøse medlemmer, ledere og listekandidater i partiet.

Onsdag vant leder i Bayit Yehudi, Naftali Bennett, en stor personlig seier, opplyser Times of Israel. Han fikk av ledelsen gjennomslag for å åpne for at ikke-religiøse kan delta på lik linje med religiøse i partiapparatet – i ledelse, administrasjon og som listekandidater. Tidligere har kun religiøse fått lov å være medlemmer.

Men det forholdsvis høyreorienterte og nasjonalreligiøse partiet vedtok også, som et av de første partiene i Israel, at minst hver femte listekandidat i framtiden skal være kvinne. Partilederen blir i tillegg gitt makt til å velge hver femte navn på listen selv. Slik ønsker Bennett å i større grad oppfylle den visjonen som gjorde at han ble valgt som leder i utgangspunktet: Å tiltrekke seg ikke-religiøse velgere på høyresiden. Den strategien sikret partiet tre ganger så stor oppslutning under sist valg i 2013. Nå håper han trolig på enda større suksess ved neste korsvei.

Naftali Bennett er en sterk forsvarer av bosetningsbevegelsen og har nå muligheten til å sikre stemmene til en rekke Likud-velgere som er misfornøyde med statsminister Benjamin Netanyahus mer pragmatiske tilnærming til spørsmålet.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart