Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

FNs generalsekretær Ban Ki-moon inne i en av Hamas' terrortunneler under et besøk i Gaza i oktober 2014. (Foto: Skjermdump fra web-tv hos Times of Israel / GPO)
FNs generalsekretær Ban Ki-moon inne i en av Hamas' terrortunneler. (Foto: Skjermdump fra web-tv hos Times of Israel / GPO)

FN-sjefen sjokkert over terrortunnelene

FNs generalsekretær Ban Ki-moon besøkte Gaza og de sørisraelske grenseområdene tirsdag. Han uttrykte at han var sjokkert da han fikk se en av Hamas’ angrepstunneler innenfra.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

På israelsk side av grenseområdet tok israelsk militærpersonell generalsekretæren med ned i en av angrepstunnelene, som da den ble funnet gikk hele veien fra Gaza og inn i Israel.

– Jeg var sjokkert over tunnelene som ble brukt av terrorister til infiltrasjon, sa Ban Ki-moon i en pressekonferanse, ifølge nyhetsbyrået AFP og Times of Israel.

– Ingen skal måtte leve med konstante trusler og frykt for raketter og tunnelgraving under jorden, la han til.

Under besøket i Sør-Israel møtte han også foreldrene og bestemoren til den fire år gamle gutten Daniel Tregerman, som ble drept 22. august i et granatangrep fra Hamas.

– Han var bare en liten gutt. Hva hadde han gjort galt? kommenterte generalsekretæren etter møtet.

 

Besøkte Gaza

Under besøket i Gaza fikk Ban Ki-moon se noen av de verst ødelagte områdene etter krigen, bydelen Shejaya i Gaza by og den nærliggende flyktningleiren Jabaliya.

– Ingenting kunne ha forberedt meg på det jeg har sett i dag, sa han.

Ban uttalte at ødeleggelsene så verre ut denne gangen enn da han besøkte Gaza etter sist krig. Han krevde en uavhengig granskning av den israelske bombingen av en FN-skole.

Samtidig krevde han at de militante palestinske gruppene slutter å avfyre raketter mot Israel fra Gaza.

– Jeg gjentar her i Gaza at rakettangrepene fra Hamas og andre militante grupper må ta slutt. De har ikke brakt annet enn lidelse, sa han.

Ban Ki-moon begynte sitt besøk i Midtøsten søndag, da han deltok på giverlandsmøtet for gjenoppbygging av Gaza i Kairo. Der kom han med krass kritikk mot Israel, og gikk langt i å legge skylden for den palestinske voldsbruken på Israel. Mandag og tirsdag møtte han politiske ledere på begge side, og oppfordret begge parter til å gjenopplive fredsprosessen.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart