Israels statsminister Benjamin Netanyahu. (Foto: Jolanda Flubacher, WEF)
Israels statsminister Benjamin Netanyahu. (Foto: Jolanda Flubacher, WEF)

Bare politisk magi kan fjerne Netanyahu

Det er uro i den israelske regjeringskoalisjonen og Benjamin Netanyahus popularitet i befolkningen er betydelig svekket, men blir det nyvalg vil statsministeren «nesten sikkert» kunne danne regjering for fjerde gang.

Det vil kreve politisk magi at det blir en annen statsminister, skriver Yossi Verter i den venstreorienterte avisen Ha’aretz. Dersom det hadde vært nyvalg nå, ville Netanyahu «nesten sikkert» fått i oppdrag å danne ny regjering, viser en meningsmåling.

Forklaringen er enkel. Partiene som kan tenke seg å støtte enhver annen kandidat enn Netanyahu er for små, og statsministeren har mulighet til å få støtte fra de ultraortodokse partiene dersom noen av sentrums- og høyrepartiene i dagens koalisjon svikter ham.

Netanyahus popularitet i befolkningen har falt dramatisk siden i sommer. I begynnelsen av august, under Gaza-krigen, sa 77 prosent at de var fornøyd med Netanyahu. På slutten av krigen gikk denne støtten ned til 50 prosent. Nå er den nede på 38 prosent.

Meningsmålingen til Ha’aretz viser at Reuven Rivlin nyter stor støtte fire måneder ut i sin presidentperiode. 61 prosent av befolkningen sier han gjør en god jobb.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart