Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Bare politisk magi kan fjerne Netanyahu

Israels statsminister Benjamin Netanyahu. (Foto: Jolanda Flubacher, WEF)
Israels statsminister Benjamin Netanyahu. (Foto: Jolanda Flubacher, WEF)
Det er uro i den israelske regjeringskoalisjonen og Benjamin Netanyahus popularitet i befolkningen er betydelig svekket, men blir det nyvalg vil statsministeren «nesten sikkert» kunne danne regjering for fjerde gang.

Det vil kreve politisk magi at det blir en annen statsminister, skriver Yossi Verter i den venstreorienterte avisen Ha’aretz. Dersom det hadde vært nyvalg nå, ville Netanyahu «nesten sikkert» fått i oppdrag å danne ny regjering, viser en meningsmåling.

Forklaringen er enkel. Partiene som kan tenke seg å støtte enhver annen kandidat enn Netanyahu er for små, og statsministeren har mulighet til å få støtte fra de ultraortodokse partiene dersom noen av sentrums- og høyrepartiene i dagens koalisjon svikter ham.

Netanyahus popularitet i befolkningen har falt dramatisk siden i sommer. I begynnelsen av august, under Gaza-krigen, sa 77 prosent at de var fornøyd med Netanyahu. På slutten av krigen gikk denne støtten ned til 50 prosent. Nå er den nede på 38 prosent.

Meningsmålingen til Ha’aretz viser at Reuven Rivlin nyter stor støtte fire måneder ut i sin presidentperiode. 61 prosent av befolkningen sier han gjør en god jobb.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart