Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Netanyahu kunngjør nyvalg

Israels statsminister Benjamin Netanyahu. (Foto: GPO)
Israels statsminister Benjamin Netanyahu. (Foto: GPO)
Tirsdag kveld kom statsminister Benjamin Netanyahu med den offisielle kunngjøringen av at det blir nytt nasjonalt valg i Israel i nær fremtid. – Israel må velge en ny, større og mer stabil regjering, uttalte han.

Samme dag avskjediget Netanyahu to av de sentrale ministrene i den nåværende regjeringen: finansminister Yair Lapid fra partiet Yesh Atid og justisminister Tzipi Livni fra partiet Hatnua.

– Gjennom de siste ukene og det siste døgnet har Lapid og Livni kommet med sterke angrep mot regjeringen. Jeg vil ikke tolerere slik motstand innenfra, sa Netanyahu da nyheten ble kjent.

Netanyahu opplyser at han vil begjære oppløsning av nasjonalforsamlingen Knesset så snart som mulig, for at Israels innbyggere skal ”stemme, og gi et klart mandat til å lede Israel”.

Netanyahu sa til pressen at han ikke kunne fortsette å lede regjeringen med den nåværende koalisjonen. Han uttalte at hans forrige regjering var en av de beste Israel har hatt, men at den nåværende regjeringen ikke har klart å få gjort noen ting. Han sa at de hadde hatt politisk enighet under sommerens militæroperasjon mot Hamas i Gaza, men at det nå var umulig å komme videre.

Dette kan du lese om i blant annet Jerusalem Post.

Bakgrunnen for regjeringskrisen i Israel kan du lese om her, i en artikkel av Odd Sverre Hove.

Ifølge en bare noen dager gammel meningsmåling, vil Netanyahu etter all sannsynlighet komme til å bli lederen også av den neste regjeringen i Israel. Det kan du lese om her.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart