Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Statsråd Uri Orbach er død

Minister, Knesset-politiker og journalist Uri Orbach døde mandag 16. februar, 54 år gammel. (Foto: Wikimedia Commons)
Minister, Knesset-politiker og journalist Uri Orbach døde mandag 16. februar, 54 år gammel. (Foto: Wikimedia Commons)
Uri Orbach var pensjonistminister i den israelske regjeringen. Mandag døde han av en blodsykdom, bare 54 år gammel.

Uri Orbach var den siste måneden sykemeldt fra pliktene som minister, og mandag morgen døde han på Shaare Zedek-sykehuset i Jerusalem. Mandag ettermiddag ble han gravlagt i sin hjemby Modiin, ifølge Times of Israel.

Orbach representerte det nasjonalreligiøse partiet Bayit Yehudi (Det jødiske hjem). Han ble først valgt inn til nasjonalforsamlingen Knesset i 2009. I 2013 ble han utnevnt til minister i regjeringen, med ansvaret for pensjonssaker. Han etterlot seg kone og fire barn.

 

Var prisvinnende journalist

Før hans politiske karriere var Orbach en velkjent israelsk journalist og forfatter. I årenes løp skrev han for avisene Hadashot, Ma’ariv og Yedioth Ahronoth. Han var også radioprogramleder for Army Radio, og han deltok jevnlig i tv-programmer blant annet hos Channel 1. Han figurerte ofte i religiøse sionistiske medier, og var med på å grunnlegge radiokanalen Otiot og tv-kanalen Techelet. Han forfattet blant annet også flere barnebøker.

Han vant flere priser for sitt journalistiske arbeid, som Army Radios ”Commander’s Prize”, og han ble flere ganger nominert til tittelen ”årets radiomann”, ifølge Ha’aretz.

 

– Vil bli savnet av Israel

Statsminister Benjamin Netanyahu sier han sørger over bortgangen til en”skribent, journalist, en åndelig mann og en jødisk patriot”.

– Uri vil bli svært savnet av sin kjære familie, sine venner i Israels regjering, og av staten Israel, sa Netanyahu, som innkalte regjeringen til en ekstraordinær samling for å minnes Orbach mandag.

Bayit Yehudis partileder Naftali Bennett sier det var Orbach som i sin tid brakte ham inn i politikken.

– Han hadde anstendighet og mot til å stå opp selv når 20 andre personer i rommet mente annerledes. Uri sto opp for sine overbevisninger, sier Bennett.

Utenriksminister Avigdor Liberman sier at Orbach var “en sentral person i oppbyggingen av staten Israel de siste tiårene”, og at ”hans store innflytelse på det israelske samfunnet vil bli stående for alltid”.

– Orbach lyktes med å gi en stemme til en stor og viktig gruppe i det israelske samfunnet, og han var en mann som visste godt hvordan man kunne sette ut i livet kjærligheten til landet Israel og Israels folk.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart