Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

De tre mest sannsynlige regjeringene

Statsminister Benjamin Netanyahu i regjeringsmøtet 22. januar 2012. (Foto: GPO)
Statsminister Benjamin Netanyahu i regjeringsmøtet 22. januar. (Foto: GPO)
Benjamin Netanyahu kan sette sammen sin regjering på ulike måter. Det gir ham sterke kort i forhandlingene.

For å danne en regjering i Israel, trenger statsministeren støtte fra minst 61 av 120 Knesset-mandater. Valget 17. mars gir Benjamin Netanyahu mulighet til å danne flertall på ulike måter.

 

«De naturlige partnerne» – 67 mandater

Den mest naturlige koalisjonen for Benjamin Netanyahu er Likud (30), Kulanu (10), Bayit Yehudi (8), Shas (7), United Torah Judaism (6) og Israel Beiteinu (6).

Sentrumspartiet Kulanu ledes av en tidligere Likud-statsråd, og mange av velgerne er enige med Likud i mange saker. Bayit Yehudi er det nasjonalreligiøse partiet som ligger til høyre for Likud. Israel Beiteinu er Avigdor Liebermans parti, som i forrige periode stilte felles valgliste med Likud. De to religiøse partiene er svært interessert i å komme tilbake til regjering etter at de ble satt utenfor av Netanyahu forrige gang.

 

«Sentrum-høyre koalisjonen» – 65 mandater

Netanyahu kan også velge å bytte ut de religiøse partienes 13 mandater med de 11 mandatene til Yesh Atid. Den forrige regjeringen brøt sammen da Netanyahu ga sparken til finansminister Yair Lapid, leder for Yesh Atid. Det gjenstår å se om Lapid er villig til å gå tilbake i regjering med Netanyahu.

 

«Samlingsregjering» – 81 eller 77 mandater

Netanyahu har tidligere utelukket å gå i samlingsregjering med Zionist Union, så dette alternativet er nok mindre sannsynlig enn de to andre. Men hvis de religiøse partiene eller sentrumspartiene selger seg for en alt for høy pris, i Netanyahus øyne, kan han vende seg til Isaac Herzog i Zionist Union.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart