Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Bennett og Lieberman kjemper om å bli utenriksminister

Både Avigdor Lieberman og Naftali Bennett forhandler om å bli utenriksminister i den neste regjeringen. (Foto: The Israel Project og Latvias ambassade / Flickr.com)
Både Avigdor Lieberman og Naftali Bennett forhandler om å bli utenriksminister i den neste regjeringen. (Foto: The Israel Project og Latvias ambassade / Flickr.com)
Netanyahus nye regjeringskoalisjon skal være klar onsdag om en uke. Et av de siste uavklarte spørsmålene er hvem som får posisjonen som utenriksminister.

Lederen for det nasjonalreligiøse partiet Bayit Yehudi, nåværende økonomi- og handelsminister Naftali Bennett, kjemper mot lederen for høyrepartiet Yisrael Beiteinu, sittende utenriksminister Avigdor Lieberman, om å få posisjonen som utenriksminister i den kommende regjeringskoalisjonen. En sentralt plassert kilde i Likud sier til Ha’aretz at dette nå er det største uavklarte spørsmålet i regjeringsforhandlingene.

 

Vurderer rullering som løsning

– Vi ser etter kreative løsninger for å kunne tilfredsstille Bennett og Lieberman, som begge vil bli utenriksminister. Muligheten for at de to kan rullere på stillingen har blitt nevnt, og det er en av mulighetene vi vurderer, sier kilden.

Netanyahus parti Likud har forsøkt å overtale Bennett til å ta til takke med posten som utdanningsminister, men han er ifølge Ha’aretz’ kilder uinteressert i denne stillingen.

Netanyahu har de siste dagene sagt at han går inn for at Likud selv skal beholde utenriksdepartementet, men kilder i partiet sier man ikke bør ta dette for seriøst, da innstillingen hans raskt kan forandre seg underveis i forhandlingene.

 

Rift om innenriksdepartementet også

Tre andre posisjoner nevnes som uavklarte:

– Økonomi- og handelsdepartementet, som Bennett kan bli tilbudt å beholde, men som også lederen for det ultraortodokse partiet Shas, Ariye Deri, kan komme til å få, dersom det blir nødvendig for å få ham til å legge bort kravet om å bli innenriksminister.

– Innenriksdepartementet, som det er Deris målsetning å få kontroll over, er også sterkt ønsket av det nye partiet Kulanu og av Likud. Kulanu kan komme til å få en viseminister i departementet dersom de ikke får ministeren. Det har vært et sentralt krav fra Kulanu-leder og påtroppende finansminister Moshe Kahlon at hans parti må få kontrollere den nasjonale plan- og bygningskomiteen, som sorterer under innenriksdepartementet, for å kunne være sikre på å gjennomføre de økonomiske reformene han ser for seg.

– Transportdepartementet skal være tilbudt Deri, men uten at han har takket ja.

Resten av kabalen skal langt på vei være lagt, men det meste er ikke offentliggjort. Fristen for å legge fram en koalisjon går ut onsdag om en uke, og det er da vi får vite helheten.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart