Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Trenger lenger tid til å danne regjering

Statsminister Benjamin Netanyahu sammen med president Reuven Rivlin da Netanyahu fikk oppdraget å danne regjering etter Knesset-valget i 2015. (Foto: Statsministerens kontor / Flickr.com)
Statsminister Benjamin Netanyahu sammen med president Reuven Rivlin da Netanyahu fikk oppdraget å danne regjering etter Knesset-valget i 2015. (Foto: Statsministerens kontor / Flickr.com)
Netanyahu skulle hatt en ny regjeringskoalisjon klar onsdag, men har i dag fått innvilget to ukers utsettelse av fristen.

Mandag ba statsminister Benjamin Netanyahu president Reuven Rivlin om to ukers utsettelse på fristen for å danne ny regjering, og fikk innvilget forespørselen ifølge Jerusalem Post.

Den som etter et valg får i oppdrag av presidenten å danne ny regjering, har i utgangspunktet fire uker på seg til å komme i mål med oppdraget. Loven åpner for at det i løpet av denne perioden kan søkes om to ukers utsettelse dersom forhandlingssituasjonen er krevende, og det er denne muligheten Netanyahu i dag har benyttet. Dermed er den nye fristen for regjeringsforhandlingene onsdag 6. mai. Loven åpner ikke for ytterligere forlengelse, men sier at oppdraget om å danne regjering skal gis til en annen kandidat dersom den første ikke har klart det etter seks uker med forhandlinger.

Så langt har Netanyahu ikke inngått avtale med noen av partiene han fører koalisjonssamtaler med. Kilder i Likud sier det fortsatt er håp om at man kan inngå avtale med det nye sentrumspartiet Kulanu og de ultraortodokse partiene Shas og United Torah Judaism allerede i morgen, altså før den opprinnelige fristen. Etter det gjenstår å komme til enighet med høyrepartiene Bayit Yehudi og Yisrael Beiteinu. Bayit Yehudi, som står for religiøs zionisme, er provosert over at Netanyahu har tilbudt religionsdepartementet til de ultraortodokse, og trakk seg derfor fra forhandlingene mandag morgen ifølge en twitter-melding fra partileder Naftali Bennett.

Det spekuleres i om høyrepartienes harde forhandlinger kan komme til å ende med at Netanyahu til slutt går i koalisjon med rivalen Isaac Herzog og Zionist Union, som selv fastholder at de ønsker å være i opposisjon i Knesset.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart