Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Lieberman blir ikke med i regjeringen

Avigdor Lieberman fra Yisrael Beiteinu går av som utenriksminister og sier nei til nytt regjeringssamarbeid med Netanyahu. (Foto: Latvias utenriksdepartement / Flickr.com)
Avigdor Lieberman fra Yisrael Beiteinu går av som utenriksminister og sier nei til nytt regjeringssamarbeid med Netanyahu. (Foto: Latvias utenriksdepartement / Flickr.com)
Avigdor Lieberman bekjentgjorde mandag at han tropper av som utenriksminister og avstår fra å bli med i Netanyahus neste regjering.

Lieberman, som er leder for høyrepartiet Yisrael Beiteinu, sa på en pressekonferanse i dag at partiet hans diskuterte ”om de skulle holde fast ved prinsippene sine eller posisjonene sine”, og at de kom fram til at ”prinsippene er viktigere”. Han meddelte at han kommer til å levere avskjedsbrev fra stillingen som utenriksminister.

– Den kommende regjeringen vil ikke tjene nasjonens interesser, men opportunister, sa Lieberman på en pressekonferanse i dag, ifølge blant andre Jerusalem Post og Times of Israel.

Han kritiserer den kommende regjeringen for ikke å være tilstrekkelig innstilt på å bekjempe Hamas-regimet i Gaza og å bygge nye boliger i de jødiske bosetningene på Vestbredden.

Onsdag morgen går fristen ut for Netanyahus forhandlinger om en ny regjeringskoalisjon. Så langt har han inngått koalisjonsavtaler med to partier: Det nystartede sentrumspartiet Kulanu som har utspring fra hans eget parti Likud, og det ultraortodokse partiet United Torah Judaism. De tre partiene har til sammen 46 av 120 Knesset-medlemmer. Netanyahu forhandler fortsatt med det nasjonalreligiøse høyrepartiet Bayit Yehudi og det ultraortodokse partiet Shas. Begge disse må bli med i regjeringen for at Netanyahu skal ha det nødvendige flertallet på 61 av 120 mandater i ryggen.

Kilder i Likud betegner det som en uventet strek i regningen at Lieberman valgte å gå i opposisjon, og uttrykker bekymring over at koalisjonen kan bli altfor sårbar om flertallet blir så knapt som bare 61 mandater.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart