Israel og Ukraina

Israelkonferansen i Drammen 13.-15. mai

Avigdor Lieberman fra Yisrael Beiteinu går av som utenriksminister og sier nei til nytt regjeringssamarbeid med Netanyahu. (Foto: Latvias utenriksdepartement / Flickr.com)
Avigdor Lieberman fra Yisrael Beiteinu går av som utenriksminister og sier nei til nytt regjeringssamarbeid med Netanyahu. (Foto: Latvias utenriksdepartement / Flickr.com)

Lieberman blir ikke med i regjeringen

Avigdor Lieberman bekjentgjorde mandag at han tropper av som utenriksminister og avstår fra å bli med i Netanyahus neste regjering.

Lieberman, som er leder for høyrepartiet Yisrael Beiteinu, sa på en pressekonferanse i dag at partiet hans diskuterte ”om de skulle holde fast ved prinsippene sine eller posisjonene sine”, og at de kom fram til at ”prinsippene er viktigere”. Han meddelte at han kommer til å levere avskjedsbrev fra stillingen som utenriksminister.

– Den kommende regjeringen vil ikke tjene nasjonens interesser, men opportunister, sa Lieberman på en pressekonferanse i dag, ifølge blant andre Jerusalem Post og Times of Israel.

Han kritiserer den kommende regjeringen for ikke å være tilstrekkelig innstilt på å bekjempe Hamas-regimet i Gaza og å bygge nye boliger i de jødiske bosetningene på Vestbredden.

Onsdag morgen går fristen ut for Netanyahus forhandlinger om en ny regjeringskoalisjon. Så langt har han inngått koalisjonsavtaler med to partier: Det nystartede sentrumspartiet Kulanu som har utspring fra hans eget parti Likud, og det ultraortodokse partiet United Torah Judaism. De tre partiene har til sammen 46 av 120 Knesset-medlemmer. Netanyahu forhandler fortsatt med det nasjonalreligiøse høyrepartiet Bayit Yehudi og det ultraortodokse partiet Shas. Begge disse må bli med i regjeringen for at Netanyahu skal ha det nødvendige flertallet på 61 av 120 mandater i ryggen.

Kilder i Likud betegner det som en uventet strek i regningen at Lieberman valgte å gå i opposisjon, og uttrykker bekymring over at koalisjonen kan bli altfor sårbar om flertallet blir så knapt som bare 61 mandater.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart