Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Herzog med skarp kritikk av regjeringskoalisjonen

Zionist Union-leder Isaac Herzog. (Illustrasjonsfoto: Brookings Institution / Flickr.com / CC)
Isaac Herzog har blitt vraket av Arbeiderparti-velgerne. (Illustrasjonsfoto: Brookings Institution / Flickr.com / CC)
Zionist Union-lederen, Isaac Herzog, mener Netanyahus nye koalisjon står sjanseløs som regjering. Hans partner Tzipi Livni avslår blankt spekulasjonene om at de selv kan bli en del av koalisjonen i løpet av noen måneder.

– Vi vil ikke være femte hjul på vogna, og vi har ikke til hensikt å redde Netanyahu fra det hullet han har gravd for seg selv, sier Herzog ifølge Ynetnews.com.

Isaac Herzog er partileder i Arbeiderpartiet, som sammen med Tzipi Livnis parti Hatnua utgjør felleslisten Zionist Union. De kjempet som motkandidat til Netanyahu i Knesset-valget i mars.

Netanyahu lanserte sin nye regjeringskoalisjon onsdag kveld. Det spekuleres i om han vil komme til å forsøke å få Zionist Union med på laget for å styrke koalisjonen i løpet av de kommende månedene.

 

– Nedtelling har startet

Herzog hevder at den nye regjeringens agenda vil gjøre skade på livskvaliteten og sammensetningen av det israelske samfunnet, være skadelig for kvinners, homofiles og arbeideres rettigheter, være skadelig for mediene og være en trussel mot rettsvesenet og rettsstaten. Han mener regjeringen vil sørge for at den politiske situasjonen forblir fastlåst, og at det vil bli brukt milliarder på bosetningene.

– Det har blitt dannet en regjering som ikke har noen ansvarlighet, noe ansvar eller noen sjanse overhodet til å klare å regjere. Hvis det er slik han håndterer forhandlinger med sine naturlige partnere, hvordan vil han (Netanyahu) da forhandle med palestinerne? Eller med verdensmaktene? spør Herzog.

– Han ga opp alt han hadde og ga etter for presset fra Bennett (lederen for det nasjonalreligiøse høyrepartiet Bayit Yehudi som inngikk koalisjonsavtale med Likud i går). Dette er et eksempel som viser at å overleve politisk er viktigere for ham enn noe annet. Det er ikke lederskap, men feighet, hevder Herzog.

– I går stanset nedtellingen mot utformingen en ny regjering. I dag startet nedtellingen mot erstatningen av den nye regjeringen, sier han.

 

Livni: – Vi blir i opposisjon

Hatnua-leder Tzipi Livni, som var justisminister i den forrige regjeringen inntil hun ble avskjediget av Netanyahu i desember, sier at hennes parti blir værende i opposisjon, og at det er en forpliktelse.

– Så sent som i går kveld klarte statsministeren å utforme en ny regjering med støtte fra 61 Knesset-medlemmer, og i dag tidlig begynte rådgiverne hans å gjøre offentlige tilnærmelser til Zionist Union. Regjeringsledelse handler ikke om utdeling av departementer. Et valg handler ikke om hvem som skal ha hvilken rolle, men om hvordan Israel skal bli ledet. Vi må forbli i opposisjon og kjempe, sier hun.

Livni understreker at hun og Herzog står sammen om synspunktet.

Hun sier at det er dype forskjeller i synet på demokratiet mellom henne og den nyutnevnte etterfølgeren hennes i justisministerstolen, Ayelet Shaked fra Bayit Yehudi. Hun uttrykker bekymring av uttalelser Shaked tidligere skal ha kommet med om at høyesterettens mandatområde bør innskrenkes, noe Livni mener vil svekke det juridiske systemet i nasjonen.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart