Danny Danon. (Foto: Jens Schott Knudsen, flickr)
Danny Danon er Israels ambassadør til De forente nasjoner (FN). (Foto: Jens Schott Knudsen)

Danny Danon blir ny ambassadør i FN

Statsminister Benjamin Netanyahu har utnevnt forskningsminister Danny Danon som Israels neste ambassadør til FN. Utnevnelsen møtes med bølge av kritikk.

Fredag 14. august ble det klart hvem som blir Israels neste ambassadør i FN. Tidligere Knesset-medlem Einat Wilf, som talte under MIFFs Israel-konferanse i juni, har vært nevnt som en av favorittene til jobben. Men til slutt ble det forsknings-, teknologi- og verdensrom-minister Danny Danon som trakk det lengste strået.

Danny Danon (44) har vært Knesset-representant for Likud siden 2009. Etter valget i mars 2015 ble han for første gang utnevnt som statsråd.

– FN-plattformen er veldig viktig, og jeg er sikker på at Danon vil kjempe med all sin kraft for å presentere sannheten på den internasjonale arena, sa Netanyahu da han kunngjorde utnevnelsen.

Danon tilhører høyresiden i Likud, og har ofte vært en av Netanyahus fremste kritikere i eget parti. For et år siden ga Netanyahu Danon sparken som viseforsvarsminister og kalte ham «uansvarlig», påpeker Lahav Harkov, journalist i Jerusalem Post, på Twitter.

Tidligere utenriksminister Tzipi Livni (Zionist Union) kritiserer utnevnelsen av Danon.

– Netanyahu ofrer Israels sikkerhetsinteresser for personlig politisk gevinst, skriver hun på Twitter.

– Utnevnelsen av Danon viser hvor mye respekt Netanyahu har for den institusjonen, kommenterer Elhanan Miller i Times of Israel med ironisk undertone.

Noen observatører tror Danon ble utnevnt av Netanyahu for å bli kvitt en brysom politisk opponent i Jerusalem. Flere frykter at Danons politiske profil vil skade Israels omdømme internasjonalt.

– Danon går sterkt imot en tostatsløsning og har uttrykt støtte til annektering av Vestbredden. Han er også en alliert av [republikaneren] Rick Perry, en av [president] Obamas fremste kritikere, påpeker Barak Ravid Ha’aretz.

Danon overtar ledelsen av Israels FN-delegasjon etter Ron Prosor.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart