Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Danny Danon. (Foto: Jens Schott Knudsen, flickr)
Danny Danon er Israels ambassadør til De forente nasjoner (FN). (Foto: Jens Schott Knudsen)

Danny Danon blir ny ambassadør i FN

Statsminister Benjamin Netanyahu har utnevnt forskningsminister Danny Danon som Israels neste ambassadør til FN. Utnevnelsen møtes med bølge av kritikk.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Fredag 14. august ble det klart hvem som blir Israels neste ambassadør i FN. Tidligere Knesset-medlem Einat Wilf, som talte under MIFFs Israel-konferanse i juni, har vært nevnt som en av favorittene til jobben. Men til slutt ble det forsknings-, teknologi- og verdensrom-minister Danny Danon som trakk det lengste strået.

Danny Danon (44) har vært Knesset-representant for Likud siden 2009. Etter valget i mars 2015 ble han for første gang utnevnt som statsråd.

– FN-plattformen er veldig viktig, og jeg er sikker på at Danon vil kjempe med all sin kraft for å presentere sannheten på den internasjonale arena, sa Netanyahu da han kunngjorde utnevnelsen.

Danon tilhører høyresiden i Likud, og har ofte vært en av Netanyahus fremste kritikere i eget parti. For et år siden ga Netanyahu Danon sparken som viseforsvarsminister og kalte ham «uansvarlig», påpeker Lahav Harkov, journalist i Jerusalem Post, på Twitter.

Tidligere utenriksminister Tzipi Livni (Zionist Union) kritiserer utnevnelsen av Danon.

– Netanyahu ofrer Israels sikkerhetsinteresser for personlig politisk gevinst, skriver hun på Twitter.

– Utnevnelsen av Danon viser hvor mye respekt Netanyahu har for den institusjonen, kommenterer Elhanan Miller i Times of Israel med ironisk undertone.

Noen observatører tror Danon ble utnevnt av Netanyahu for å bli kvitt en brysom politisk opponent i Jerusalem. Flere frykter at Danons politiske profil vil skade Israels omdømme internasjonalt.

– Danon går sterkt imot en tostatsløsning og har uttrykt støtte til annektering av Vestbredden. Han er også en alliert av [republikaneren] Rick Perry, en av [president] Obamas fremste kritikere, påpeker Barak Ravid Ha’aretz.

Danon overtar ledelsen av Israels FN-delegasjon etter Ron Prosor.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart