Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

– Israel må beholde Ariel

Zionist Union-leder Isaac Herzog. (Foto: Flash90)
Zionist Union-leder Isaac Herzog. (Foto: Flash90)
I en framtidig fredsavtale må byen Ariel i Samaria, samt de store bosetningsblokkene rundt Jerusalem, beholdes av Israel. Dette krever opposisjonslederen i Knesset, Isaac Herzog fra Zionist Union.

Tirsdag besøkte Isaac Herzog den israelske bosetningen Ariel i Samaria på Vestbredden, ifølge Times of Israel. Der benyttet han anledningen til å uttale at Israel må beholde byen i en framtidig fredsavtale med palestinerne, sammen med Gush Etzion-blokken sør for Jerusalem og Ma’ale Adumim-blokken øst for Jerusalem.

Byen Ariel er den fjerde største av de israelske bosetningene på Vestbredden, med en befolkning på 20.000. De tre største er Modiin Illit, Beitar Illit og Ma’ale Adumim.

Herzog har den senere tiden tatt til orde for at Israel ensidig bør gjennomføre en separasjonsplan der sikkerhetsbarrieren utvides, slik at palestinerne på Vestbredden fysisk avskjæres fra kontakt med de store bosetningsblokkene. Han har også nylig uttalt at det ikke er noen mulighet for en tostatsløsning i øyeblikket. Mange har oppfattet disse uttalelsene som et nytt skritt til høyre i hans politiske profil.

I Ariel uttalte han at innbyggerne der ”har den samme retten til sikkerhet som de i Tel Aviv”. Et gjerde som adskiller de store bosetningsblokkene fra den palestinske befolkningen ville hindre terrorister i å infiltrere dem, sa han. Et slikt gjerde ville også signalisere hvor det for Israel går en rød linje mot områder der Israel ikke vil bygge, argumenterte han.

– Et gjerde rundt Ariel er ikke luksus. Det er en sikkerhetsforpliktelse staten skylder sine innbyggere, sa Herzog.

– Om det ikke er mulig å oppnå en avtale med palestinerne i dag, så er det i det minste mulig å adskille de to folkene. Vi må sette en grense som sier hvor det ikke skal finne sted noen byggeaktivitet, ellers vil konflikten bare bli verre, fortsatte han.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart