Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Politiet mistenker Balad for å ha smuglet millioner

Baladpartiet anklages for pengesmugling
Baladpartiet anklages for pengesmugling (Foto: Keith Cooper, flickr)
Politiet mener det arabiske Knesset-partiet Balad har smuglet kontanter tilsvarende flere millioner kroner på ulovlig vis.

Ifølge Yedioth Aharonot mistenker israelske politietterforskere at en stor del av de ulovlige pengemidlene som ble brukt til å finansiere det israelsk-arabiske partiet Balads siste valgkampanje, ble smuglet inn i landet ved hjelp av kofferter fylt med kontanter. Flere toppledere i partiet er allerede blitt arrestert og blir nå etterforsket for korrupsjon. Blant de som er anholdt er Izz al-Din Badran og Murad Haddad. I tillegg er en av Balads advokater, Abd al-Fattah, tatt i forvaring.

I løpet av de kommende dagene er det ventet at Knesset-medlemmer må vitne til politiet i saken.

Etterforskningen begynte etter at den israelske riksrevisjonens rapport kom ut, og nå er rundt tjue personer med tilkobling til partiet blitt arrestert. Baladpartiet er blitt mistenkt for å ha brukt pengemidler fra arabiske land, som Qatar, for å finansiere politiske aktiviteter i Israel.

Ifølge etterforskere har partiet opprettet et falsk register for donasjoner fra tusenvis av familier som tilsynelatende har donert penger. Etterforskerne påstår at dette falske registeret ble brukt til å skjule de ulovlige midlene som ble fraktet til landet for ikke å skape mistanker. Bevis på at disse aktivitetene fant sted, blir styrket av at familier som skal ha donert penger har fortalt politiet at de aldri donerte og var ikke klar over at navnene deres befant seg i registeret.

Ifølge Jerusalem Post benekter Balad at de har vært involvert i ulovlig smugling av penger og anklager myndighetene for politisk forfølgelse av israelsk-arabiske politikere.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart