Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Baladpartiet anklages for pengesmugling
Baladpartiet anklages for pengesmugling (Foto: Keith Cooper, flickr)

Politiet mistenker Balad for å ha smuglet millioner

Politiet mener det arabiske Knesset-partiet Balad har smuglet kontanter tilsvarende flere millioner kroner på ulovlig vis.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Ifølge Yedioth Aharonot mistenker israelske politietterforskere at en stor del av de ulovlige pengemidlene som ble brukt til å finansiere det israelsk-arabiske partiet Balads siste valgkampanje, ble smuglet inn i landet ved hjelp av kofferter fylt med kontanter. Flere toppledere i partiet er allerede blitt arrestert og blir nå etterforsket for korrupsjon. Blant de som er anholdt er Izz al-Din Badran og Murad Haddad. I tillegg er en av Balads advokater, Abd al-Fattah, tatt i forvaring.

I løpet av de kommende dagene er det ventet at Knesset-medlemmer må vitne til politiet i saken.

Etterforskningen begynte etter at den israelske riksrevisjonens rapport kom ut, og nå er rundt tjue personer med tilkobling til partiet blitt arrestert. Baladpartiet er blitt mistenkt for å ha brukt pengemidler fra arabiske land, som Qatar, for å finansiere politiske aktiviteter i Israel.

Ifølge etterforskere har partiet opprettet et falsk register for donasjoner fra tusenvis av familier som tilsynelatende har donert penger. Etterforskerne påstår at dette falske registeret ble brukt til å skjule de ulovlige midlene som ble fraktet til landet for ikke å skape mistanker. Bevis på at disse aktivitetene fant sted, blir styrket av at familier som skal ha donert penger har fortalt politiet at de aldri donerte og var ikke klar over at navnene deres befant seg i registeret.

Ifølge Jerusalem Post benekter Balad at de har vært involvert i ulovlig smugling av penger og anklager myndighetene for politisk forfølgelse av israelsk-arabiske politikere.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart